Un professor de la UAB plega perquè no li deixen impartir les classes en català

La Universitat argumenta que la situació és excepcional per la pandèmia i que han de donar resposta als alumnes que es connecten des de l'estranger

RedaccióActualitzat

Un professor de la Universitat Autònoma de Barcelona ha dimitit per no poder impartir les classes d'un màster en català. Assegura que li han prohibit utilitzar material en aquesta llengua.

Feia tres anys que Jordi Juanico impartia en català un crèdit d'un màster a Bellaterra. Però aquest curs, amb la pandèmia, la teoria era online i la Universitat va decidir que només es podia fer en castellà al·legant que els alumnes no podien fer una mínima immersió lingüística.

Virgínia Luzón, vicerectora de Comunicació i Promoció de la UAB, defensa el paper de la Universitat argumentant que la situació és excepcional i fruit de la pandèmia: 

"Es va fer un recordatori des de la coordinació d'aquest màster que la llengua vehicular seria el castellà en aquest cas perquè hi ha molts estudiants estrangers que no s'han pogut desplaçar per la pandèmia i que seria una modalitat híbrida perquè aquests estudiants es poguessin connectar per Zoom".

Per Jordi Juanico, però, la pandèmia no és excusa:

"En qualsevol altre indret del món això no seria una excusa per canviar d'idioma. La gent que ve de fora ha de saber que la llengua del país és la catalana, no una altra llengua".

El professor es queixa que els responsables del màster tampoc no van acceptar que s'utilitzessin materials didàctics en català, però sí que s'utilitzés el català en les pràctiques. Per Juanico, això és inacceptable. Ha assegurat que sempre oferia la possibilitat d'explicar als alumnes que venien de fora el que no entenien i anar més a poc a poc. I que, d'aquesta manera, mai havia tingut problemes.

 

Preocupació per la situació del català a la Universitat

La Plataforma per la Llengua, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans i el Front Nacional d'Estudiants de Catalunya van denunciar el passat 21 d'octubre que el català "està desapareixent" de les aules universitàries.

Per tenir un registre de tots els casos de discriminació del català a les aules, les entitats han impulsat una web que servirà per recollir les queixes dels alumnes i comprovar la resposta que donen les direccions de les universitats en aquests casos.

ARXIVAT A:
Català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut