Un mort pel temporal de vents huracanats a les illes Canàries

Alberto AlcántaraActualitzat

La llevantada que afecta Catalunya te origen en una pertorbació situada al golf de Cadis. Aquesta borrasca també és una de les responsables del vent huracanat i el temporal marítim derivat a les illes Canàries. L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) manté activats els avisos de nivell taronja per aquests dos motius.

El temporal a les Canàries ha causat una víctima mortal. Un home de 53 anys ha mort aquest dissabte a causa de les greus ferides que li va fer una planxa metàl·lica arrencada pel vent. En l'accident, va resultar ferida lleu una dona.

El temporal també ha provocat algunes destrosses, com ara caigudes d'arbres i línies elèctriques. A més a més, els problemes també s'han deixat sentir als ports i aeroports, amb milers de passatgers afectats. El fort onatge fa molt perilloses les sortides al mar.

Els registres de les últimes hores són molt destacats, tant pel que fa al vent com a la precipitació. Segons l'AEMET, divendres van caure 122 mm a Las Palmas o 83 a Santa Cruz de Tenerife. Dissabte fins al migdia destacava Izaña, amb 75 mm. Justament en aquest observatori s'ha registrat el cop màxim aquesta matinada, amb 175 km/h. Altres ratxes de vent importants són els 126 km/h de l'aeroport de Tenerife Nord o els 106 km/h de Candelaria.

De cara a les pròximes hores, s'espera una disminució de les pluges i del vent, però encara hi haurà cops forts. L'onatge estarà entre els 5 i els 7 metres.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut