Detingut l'home que ha segrestat la filla i s'ha atrinxerat a l'aeroport d'Hamburg

L'operatiu s'ha allargat des de dissabte a les 8 del vespre fins diumenge al migdia; la nena està en bon estat

Redacció/AgènciesActualitzat

La policia d'Hamburg ha confirmat haver arrestat l'home que s'havia atrinxerat a l'aeroport de la ciutat amb la seva filla, de quatre anys, com a ostatge.

"L'operació amb un ostatge ha acabat", ha publicat a Twitter la policia d'Hamburg.

Després de 18 hores d'operatiu i de negociacions l'home de 35 anys ha sortit del cotxe. Ha estat arrestat i s'ha alliberat la filla, que es troba en bon estat.

Dissabte al voltant de les 8 del vespre l'aeroport d'Hamburg va haver de tancar després que l'home, armat i possiblement amb explosius, entrés a la pista amb un cotxe on també hi havia la seva filla de quatre anys. Hores abans, la mare de la nena havia denunciat que l'home havia segrestat la nena.

En un principi, la policia va informar que l'home havia començat a disparar a l'aire i a llançar ampolles enceses des del cotxe.

A primera hora d'aquest diumenge la situació encara no s'havia resolt, segons ha informat el mateix aeroport, i s'ha acabat allargant fins passades les dues del migdia:

"L'operació policial a l'aeroport d'Hamburg continua. Les operacions de vol romandran suspeses fins a nou avís. La policia demana a tots els passatgers i als qui els recullen que NO vinguin a l'aeroport. Les vies d'accés estan en gran part tallades"


La filla d'ostatge per un conflicte per la custòdia

Segons la policia d'Hamburg, tot apunta que es tractaria d'un conflicte sobre la custòdia de la filla. L'home, de 35 anys, portava la seva filla de quatre anys com a ostatge quan ha entrat a les pistes de l'aeroport. Ha estat la mare qui ha informat la policia que el pare s'havia posat en contacte amb ella per dir-li que s'havia endut la nena per la força cap a l'aeroport.

Durant l'operatiu han comptat amb psicòlegs i agents especialitzats en negociacions per desencallar la situació.

Per aquest diumenge, hi havia 286 vols programats que afecten al voltant de 34.500 passatgers. Per ara encara no s'ha reobert l'aeroport, però ja han començat els preparatius per a tornar al funcionament habitual:

ARXIVAT A:
Alemanya
Anar al contingut