Les estelades es van deixar veure al Camp Nou també en el partit contra l'Eibar (EFE)
Futbol

Un grup de socis del Barça crea una plataforma per demanar que no s'exhibeixin estelades

El col·lectiu Blaugrana al Vent demana al president del club "que tingui en compte tots els socis". Un dels seus impulsors, Sixto José Cadenas, està vinculat al Partit Popular i a Societat Civil Catalana

Actualitzat

Un grup de socis del FC Barcelona ha decidit constituir una plataforma per posicionar-se en contra "dels símbols i missatges polítics" al Camp Nou, que consideren que ha de ser únicament "un espai de confrontació esportiva".

La iniciativa va sorgir arran de la celebració de l'assemblea general de compromissaris de diumenge passat. Allà, el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, va defensar la presència d'estelades al Camp Nou com un exercici de la llibertat d'expressió dels aficionats culers.

Vincles amb el PP i Societat Civil Catalana

La plataforma, que es diu Blaugrana al Vent, pretén captar l'adhesió del col·lectiu de socis contrari a la presència de banderes independentistes a l'estadi. El portaveu de la nova plataforma és Sixto José Cadenas, que es va presentar a les llistes del Partit Popular a les eleccions al Parlament del 2010, i que també és membre actiu de la plataforma política Societat Civil Catalana.

"Demanem al president Bartomeu que rectifiqui i defensi tots els socis. Som molts els que no volem símbols ni missatges polítics en els nostres partits i, per tant, és falsa la seva afirmació que no ens ofèn la presència d'aquests símbols als estadis", assenyala Blaugrana al Vent en un comunicat.

Aquest petit col·lectiu, de recent creació, considera que "és innecessari i injust aprofitar els partits del Barça per fer política". Cadenas també exigeix a la junta directiva "que s'alineï amb la Carta Olímpica i els Estatuts de les Federacions Internacionals, i mantingui l'estadi com un espai per a l'única confrontació que allà interessa, l'esportiva".

Anar al contingut