TMB assegura que és "l'atac" més gran que han patit fins ara, tant pel nombre de grafiters com pels trens vandalitzats

Un grup de 65 grafiters deixa inoperatius 4 trens de l'L5 del metro, que ha patit retards

Un vigilant de seguretat ha estat agredit i hi ha 14 persones detingudes, a qui TMB denunciarà per la via penal

RedaccióActualitzat

Un grup de 65 grafiters han entrat a l'estació de Vall d'Hebron aquesta matinada i han vandalitzat quatre trens del metro de la línia 5, que han quedat inoperatius i s'han hagut de retirar de la circulació. L'acció ha provocat retards al servei durant el matí, en haver-hi menys trens disponibles.

Segons fonts de TMB, el grup ha entrat a l'estació fent malbé la porta, la barrera de validació i les càmeres de seguretat fins que han accedit a l'andana, on han agredit un vigilant de seguretat de metro i han pintat quatre trens, a més de diferents espais de la instal·lació.

Els Mossos han detingut 14 persones, a qui TMB denunciarà per la via penal.

Els vàndals han trencat la porta de l'estació i han agredit un vigilant (TMB)


El pitjor "atac" vandàlic de la història de TMB

Segons Transports Metropolitans, aquest és "l'atac" vandàlic més gran de la història de TMB, tant pel nombre de grafiters que hi han participat com de trens pintats.

L'entitat calcula que el cost aproximat de la reparació dels combois i les instal·lacions afectats superarà els 50.000 euros.

El grup s'ha colat a l'estació de Vall d'Hebron de matinada (TMB)

La presidenta de TMB, Laia Bonet, ha condemnat durament l'acció i ha alertat que "aquestes actuacions de vandalisme posen en perill la integritat física dels vigilants de seguretat del metro, i alhora creen un greu perjudici a la ciutadania degradant un servei essencial com és el transport públic i generant un cost de diners públics totalment injustificat". 

S'han detingut 14 persones, a qui es denunciarà per la via penal (TMB)

TMB ha assegurat que les pintades fetes per grafiters s'han reduït a la meitat durant el primer semestre d'aquest any respecte al mateix període del 2022. I no ha estat perquè hagin baixat els intents d'intrusió d'aquest col·lectiu, que es mantenen igual, sinó perquè s'han posat en pràctica un seguit de mesures que ha aconseguit neutralitzar-ne una bona part.

Transports Metropolitans de Barcelona també ha recordat que el vandalisme ferroviari és una activitat delictiva organitzada que acaba tenint un greu perjudici tant sobre els usuaris com sobre els treballadors, i que provoca una despesa econòmica important, a més de retards al servei.

 

ARXIVAT A:
PolicialMobilitatTransport públicMetro
Anar al contingut