Colin Firth.
Colin Firth és un dels actors que demana al govern britànic que el Regne Unit aculli refugiats sirians. (Foto: Reuters)
Londres

Un grup d'artistes britànics demanen a Cameron que el Regne Unit aculli refugiats sirians

Emma Thompson, Michael Palin i Colin Firth figuren entre els firmants d'una carta que demana al govern de David Cameron que el Regne Unit ofereixi refugi als milions de persones que marxen de Síria, a conseqüència de la guerra. L'ONU ha fet una crida als països occidentals perquè acullin almenys 30.000 sirians, especialment nens, malalts o dones amb risc d'agressió sexual.

RedaccióActualitzat

Diferents artistes britànics han demanat al primer ministre, David Cameron, que el Regne Unit aculli persones que estan fugint del conflicte sirià. Actors com Emma Thompson, Colin Firth, Michael Palin -del grup Monty Python-, i Juliet Stevenson, la dissenyadora de moda Vivienne Westwood i l'artista Grayson Perry estan entre els firmants d'una carta auspiciada pel Consell de Refugiats del Regne Unit, en què es reclama a l'executiu que respongui a la petició de l'ONU de rebre refugiats sirians.

L'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats demana als països occidentals que acullin almenys 30.000 sirians aquest any, sobretot els més vulnerables, com orfes, malalts, o dones amb risc d'agressió sexual. Un total de 18 països ja han respost de manera positiva a aquesta petició de l'ONU. El govern espanyol va anunciar que acolliria un centenar de refugiats de Síria.

La carta dels artistes britànics afirma: "Estem avergonyits que el Regne Unit no figuri entre aquests estats, especialment perquè el món està lluny d'arribar a l'objectiu mínim de 30.000." La missiva també demana que es permeti l'entrada de familiars sirians que ja resideixen en el país. La carta enviada al primer ministre afegeix: "Ara és el moment de fer un pas endavant i fer la nostra contribució a una solució global perquè els més vulnerables puguin ser en un lloc segur fora de la regió."
 

Anar al contingut