Imatge d'arxiu d'un gat
El gat va entrar en un contenidor ple d'una substància cancerígena (iStock)

Un gat posa en alerta tota una ciutat del Japó en escapar-se d'un contenidor ple d'àcid tòxic

Les petjades de color groc i marró del petit felí que sortien del recipient amb la substància tòxica van alertar un treballador de la companyia de bon matí

RedaccióActualitzat

Un contenidor ple d'una substància química cancerígena. Unes petjades d'un gat que surten del recipient i s'allunyen de la fàbrica. I tota una ciutat alertada pels perills que podia comportar topar amb l'animal. 

És la història que ha transcendit de Fukuyama, la localitat japonesa en alerta per les petites petjades de color groc i marró que sortien del contenidor ple de crom hexavalent. 

Tot va començar quan un treballador de la planta de revestiments metàl·lics va arribar aquest dilluns al matí a la feina i va trobar la traça de passes del petit felí. 

Les petjades del gat van alertar el treballador (France-Presse)

Les càmeres de seguretat de seguida van corroborar l'origen d'aquelles passes. A les imatges es pot apreciar com el petit intrús s'escapa corrent de la fàbrica, aparentment il·lès tot i els perills de la substància. 

 

Avís a la població: no toqueu el gat

De fet, aquest compost àcid pot provocar inflamacions si s'hi entra en contacte i respirar-lo pot comportar problemes respiratoris. Per aquest motiu, els treballadors porten mascaretes i guants de goma, segons ha explicat la companyia al diari japonès Asahi Shimbun. 

"Vam alertar immediatament la policia, la ciutat de Fukuyama i els veïns propers a la planta", ha explicat a l'Agència France Presse un portaveu de la companyia Nomura Plating. 

Les autoritats locals van advertir la població de la importància de no tocar l'animal i d'informar la policia ràpidament en cas de localitzar-lo. 

"Aquest incident ens ha fet veure que cal prendre mesures per prevenir que petits animals com ara gats puguin accedir a la fàbrica. (...) "No ho havíem previst."

Per ara, no han transcendit imatges de com l'animal va poder accedir a les instal·lacions de la companyia i com va poder entrar al tanc en qüestió, d'uns tres metres de profunditat. 

L'empresa, això sí, ha concretat que part d'una lona que cobria el contenidor semblava que havia estat remoguda. 

De moment, aquest dimarts ningú ha aportat cap més informació sobre el gat explorador. Experts mediambientals de Fukuyama, però, han apuntat que el gat podria haver mort a conseqüència del contacte amb la substància química. 

 

ARXIVAT A:
ContaminacióJapó
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut