Agents de la Policia Nacional espanyola s'han desplaçat ràpidament fins al lloc dels fets (Carlos Luján/Europa Press)

Un ferit lleu per l'explosió d'una carta bomba a l'ambaixada d'Ucraïna a Madrid

La Policia Nacional està investigant els fets

RedaccióActualitzat

Una carta bomba ha explotat aquest migdia a l'ambaixada ucraïnesa de Madrid. Segons fonts policials, l'explosió ha passat poc després de la una, quan un dels treballadors de l'ambaixada ha manipulat la carta, moment en què s'ha produït l'explosió.

El treballador ha quedat ferit lleu i, segons sembla, ha pogut anar pel seu compte fins a a l'Hospital Nuestra Señora de América, pròxim al lloc dels fets i ja ha ha estat donat d'alta. 

El paquet, segons informa el govern espanyol, contenia elements de pirotecnia.

L'entrada de l'ambaixada ucraïnesa, on hi ha hagut l'atemptat (Wikimedia Commons)

La Policia Nacional ha dit que ja està investigant els fets, amb la participació d'agents de la policia científica i també de la Brigada Provincial d'Informació, que han desplaçat diversos agents fins al lloc dels fets, al número 52 del carrer Ronda de la Abubilla de la capital espanyola. Allà també els Tedax i els gossos de la policia han rastrejat les instal·lacions de l'ambaixada per descartar més explosions.

De moment, no ha transcendit la procedència de la carta.

Aquest mateix dimecres a la tarda, Instalaza, una empresa de Saragossa que es dedica a la fabricació d'armament, ha rebut una carta bomba similar que els Tècnics Especialistes en Desactivació d'Artefactes Explosius (Tedax) han detonat.


Ucraïna reforça la seguretat de les seves ambaixades

El ministre d'Exteriors d'Ucraïna, Dimitro Kuleba, ja ha ordenat reforçar la seguretat en totes les representacions diplomàtiques a l'exterior després de l'explosió a l'ambaixada de Madrid.

Kuleba ha exhortat el seu homòleg espanyol, José Manuel Albares, a "prendre mesures urgents" per aclarir l'atac.

El ministre també ha aprofitat per advertir que aquest tipus d'atacs, o les amenaces, no causaran efecte:

"No serviran per intimidar al personal diplomàtic a l'estranger, ni per aturar la seva feina diària per combatre l'agressió russa".

Per la seva part, el govern espanyol ha qualificat d'"atemptat" l'explosió. El ministre d'Exteriors espanyol, José Manuel Albares, ha parlat per telefòn amb el ministre d'Exteriors ucraïnès, Dmitro Kuleba, per traslladar-li el seu suport, i amb l'ambaixador ucraïnès a Madrid, Serhii Pohoreltsev, per interessar-se per l'estat de salut del treballador ferit.

ARXIVAT A:
TerrorismeUcraïnaRússia
Anar al contingut