Còrdova

Un equip espanyol imita l'iPad amb programari lliure

El nou giny d'Apple va ser un èxit abans de la seva presentació i la prova de les seves possibilitats en el mercat és que surten competidors que imiten o ho intenten. Així ho admet un grup de recerca espanyol que es permet parodiar en certa manera l'invent de l'equip de Steve Jobs.

Actualitzat
Un grup d'investigació de la Universitat de Còrdova (UCO) presenta avui el que voldria ser l'equivalent de l'iPad que Apple donava a conèixer fa pocs dies però en una versió de programari lliure. La vocació competidora és tan clara que els seus autors han batejat el projecte seguint l'estil de l'empresa que presideix Jobs, amb una "i" minúscula al capdavant.

El sistema iFree Tablet no és en realitat una altra cosa que una connexió d'un ordinador personal a una pantalla del televisor, de manera que gràcies a un software de programari lliure sigui possible accedir a internet de manera més senzilla, i amb tecnologia tàctil.

El programa s'anomena SIeSTA (Sistema Integrat d'e-Serveis i Tecnologies de Suport), basat en projectes que han tingut finançament públic. Segons la nota feta pública pel grup d'investigació, és el resultat de 25 anys de recerca i pretén contribuir a reduir la fractura digital, amb un sistema que faciliti una navegació còmoda per a les persones que no hi estan acostumades. Al web de la UCO no hi ha cap menció d'aquest sistema tot i que en un document sí que se cita SIeSTA de passada, com un dels programes amb què es treballa.

Google també ha deixat saber que estudia la possibilitat de posar al mercat un aparell similar, que competiria amb l'iPad, un aparell que ara com ara sembla confirmar la seva condició de referència imitada i objecte de competència. Una creació que es vol fer anomenar ExoPC sembla confirmar aquests intents des del Quebec, segons escriu Federico Cella al blog "Vita Digitale", allotjat a "Corriere della Sera"


Anar al contingut