Captura del vídeo que ha difós un conductor de Tesla
Captura del vídeo que ha difós un conductor de Tesla
Països Baixos

Un cotxe Tesla alerta d'un accident just abans que passi

Un vídeo mostra com l'autopilot prediu un xoc a dos vehicles de distància i evita una col·lisió encara pitjor, sis mesos després del primer accident mortal amb pilot automàtic

RedaccióActualitzat

Un cotxe Tesla model X equipat amb autopilot ha alertat d'un accident a la carretera, als Països Baixos, just abans que passés. En concert, el sistema fa un avís acústic quan detecta que hi haurà un xoc a dos vehicles de distància, activa els frens i evita una col·lisió encara pitjor. El moment ha quedat enregistrat al tauler de control del cotxe i s'ha viralitzat a Twitter, on l'ha compartit un dels conductors de la companyia nord-americana. 

 

 

Tesla va anunciar al setembre que afegia un radar al sistema d'autopilot dels cotxes autònoms, capaç de processar la informació generada durant la conducció i predir, i evitar, accidents. Primer era un equipament complementari a la càmera, però, en l'última actualització, el radal s'ha convertit en el sensor principal. 

La companyia automobilística no ha piulat sobre els fets, com sí que va fer quan un altre model de la mateixa empresa va tenir un accident mortal. El sinistre es va atribuir al fet que el sistema no hauria captat bé les dades a causa d'un contrallum que li hauria fet confondre el color brillant del camió amb el cel. 

Tesla va anunciar que ubicaria a Barcelona la seu social per als mercats espanyol i portuguès i va obrir el procés de cerca de treballadors

Anar al contingut