Madrid

Un 12,5% de les dones han patit violència física o sexual alguna vegada

Ho revela l'última macroenquesta que el Ministeri de Sanitat ha fet sobre violència de gènere

RedaccióActualitzat

Una de cada vuit dones ha estat víctima d'agressions físiques o sexuals en algun moment de la seva vida. Prop d'un 77,6% aconsegueix refer-se'n i tirar endavant. Són dades de la macroenquesta sobre violència de gènere que ha elaborat el Ministeri de Sanitat en col·laboració amb el Centre d'Investigacions Sociològiques.

Concretament, l'enquesta assenyala que un 12,5% de les dones més grans de 16 anys que viuen a l'estat espanyol han patit violència física o sexual de les seves parelles o exparelles al llarg de la seva vida. Aquesta xifra està per sota de la mitjana europea, situada en el 22%. Segons les dades d'aquest estudi del Ministeri de Sanitat, el 25,4% de les dones ha tingut violència psicològica o de control, el 21,9% ha tingut violència emocional i el 10,8% ha experimentat violència econòmica.

Aquestes dades coincideixen aquest dilluns amb un nou cas a Màlaga, a la població d'Alhaurín de la Torre. La policia investiga la mort d'una dona suposadament a mans de la seva parella. L'home l'hauria estrangulat i després s'hauria suïcidat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut