L'atac hauria provocat víctimes, segons els primers missatges de l'ajuntament (Ajuntament de Mariúpol)

Atac amb bombes en un hospital infantil a Mariúpol: "És una atrocitat"

El balanç de l'atac aeri rus a un hospital pediàtric és de 3 morts, entre els quals una nena, segons l'alcalde de la ciutat

RedaccióActualitzat

Un hospital infantil de la ciutat ucraïnesa de Mariúpol ha estat destruït pels atacs aeris russos, segons ha explicat l'Ajuntament en una publicació a Telegram.

"Les forces d'ocupació russes han llançat diverses bombes sobre l'hospital infantil. La destrucció és colossal."

De l'atac n'ha parlat a Twitter el president del país, Volodímir Zelenski, que l'ha qualificat d'"atroç":

"Atac directe de les tropes russes a la maternitat. La gent, els nens són sota la runa. És una atrocitat! Quant temps més serà el món còmplice ignorant el terror? Tanqueu l'espai aeri ara mateix! Atureu els assassinats! Tens poder, però sembla que estàs perdent humanitat."

El balanç de l'atac aeri és tres morts, entre els quals una nena, segons ha informat l'alcalde de la ciutat a Telegram. 

En l'anterior balanç es parlava de 17 ferits entre el personal sanitari. 

Segons el governador de la regió de Donetsk, Pavlo Kirilenko, l'atac ha passat durant el període d'alto el foc que s'havia acordat i que havia de permetre l'evacuació de civils d'aquesta ciutat portuària del sud d'Ucraïna. 

L'acció de les forces russes ha rebut la condemna de diversos dirigents, a més del president ucraïnès. El primer ministre britànic, Boris Johnson, l'ha qualificat d"'immoral". Rússia ha negat que ataqui civils en el que anomena "operació militar especial" a Ucraïna.

El portaveu de l'ONU, Stephane Dujarric, ha remarcat que cap centre sanitari a Ucraïna "ha de ser mai un objectiu" en l'enfrontament, mentre que la Casa Blanca ha denunciat l'ús "bàrbar" de la força contra els civils.

 

ARXIVAT A:
UcraïnaRússia
Anar al contingut