El president del Consell Europeu, Donald Tusk, aquest dimarts a Brussel·les (Reuters)
El president del Consell Europeu, Donald Tusk, aquest dimarts a Brussel·les (Reuters)
Brussel·les

Tusk adverteix que l'arribada de Trump posa la UE en una situació "difícil"

El president del Consell Europeu qualifica de "preocupants" les declaracions de la nova administració nord-americana els darrers dies

Actualitzat

Els actes de protesta contra Donald Trump s'escampen al seu país, però també a Europa i a les seves institucions. El president del Consell Europeu, Donald Tusk, ha qualificat aquest dimarts de "preocupants" les declaracions de la nova administració nord-americana en els darrers dies. En una carta d'invitació que ha enviat als líders dels 27 països de la Unió, excepte el Regne Unit, per a la cimera informal de Malta, Tusk ha advertit que el canvi a Washington posa la Unió Europea en "una situació difícil".

"El canvi a Washington situa la UE en una situació difícil, la nova administració sembla posar en qüestió els darrers 70 anys de política exterior americana."

Tusk, que també ha advertit dels riscos que suposen la Xina, Rússia o el Pròxim Orient, creu que cal defensar "la dignitat d'una Europa unida" i reclama "el coratge" d'oposar-se "a la retòrica dels demagogs que diuen que la integració europea només beneficia les elits". El president del Consell Europeu ha apostat per "defensar fermament l'ordre internacional basat en l'estat de dret" i "no rendir-se davant dels que volen debilitar o anul·lar els lligams transatlàntics". Per Tusk, sense els vincles EUA-UE "l'ordre global i la pau no poden sobreviure":

"Hem de recordar als nostres amics americans el seu propi eslògan: units guanyem, dividits fracassem."

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut