Dos soldats es fan una selfie amb Donald Trump, durant la visita sorpresa del president nord-americà a l'Iraq (Reuters)
Dos soldats es fan una selfie amb Donald Trump, durant la visita sorpresa del president nord-americà a l'Iraq (Reuters)

Trump vincula immigració i terrorisme en una visita sorpresa a l'Iraq

Actualitzat

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha visitat per sorpresa les tropes nord-americanes a l'Iraq, on ha repetit el missatge d'"America First" davant dels soldats.

Des de l'Iraq, Trump ha insistit que l'administració continuarà parcialment tancada "el temps que sigui necessari", a l'espera que els demòcrates cedeixin en el finançament del mur a la frontera amb Mèxic. I ho ha fet vinculant –un cop més– la immigració amb el terrorisme:

"El que sigui necessari. Necessitem un mur. Necessitem seguretat al nostre país. Fins i tot des d'aquest punt de vista. Ens venen els terroristes. Els terroristes entren per la frontera del sud. Sabeu per què? Perquè sempre ha estat la més fàcil."

Trump vol que el Congrés destini 5.000 milions de dòlars per a la construcció del mur amb Mèxic, però els demòcrates no hi estan d'acord i, per ara, només estan disposats a finançar amb 1.300 milions la seguretat fronterera, però amb restriccions que impedeixen la construcció de la barrera.

 

 

 

"No podem ser el policia del món"

A la base aèria d'Al-Assad, prop de Bagdad, Trump ha defensat la retirada de les tropes de Síria, on hi ha 2.000 soldats en el marc d'una coalició internacional contra Estat Islàmic, de qui ha proclamat la "derrota":

"Els hem deixat fora de combat."

El president nord-americà ha explicat que ha mantingut "molt bones converses" amb el president turc, Recep Tayyip Erdogan, de qui ha dit que també vol deixar "fora de combat" Estat Islàmic i ha pronosticat que ho farà.

En aquest sentit, s'ha oposat que alguns països utilitzin el poder militar dels Estats Units per defensar-se. Per Trump, és "ridícul" que les tropes nord-americanes estiguin en "països dels quals la majoria de la gent ni n'ha sentit parlar":

"Els Estats Units no poden continuar sent el policia del món."


Reunió cancel·lada amb el primer ministre iraquià

Durant la visita a l'Iraq, Trump tenia previst reunir-se aquest dimecres amb el primer ministre iraquià, però finalment s'ha cancel·lat. El govern iraquià ha assenyalat que la falta d'acord ha fet que se substituís la reunió per una trucada de telèfon.

Actualment, el Pentàgon té desplegats 5.200 soldats a l'Iraq, l'únic país d'on no ha comunicat que retirarà tropes.

 

 

 

ARXIVAT A:
Trump Pròxim Orient
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut