Trump, en un missatge a les tropes des del Despatx Oval, aquest dia de Nadal (EFE)
Trump, en un missatge a les tropes des del Despatx Oval, aquest dia de Nadal (EFE)
Washington

Trump alerta que l'administració no reobrirà fins que hi hagi acord sobre el Mur

Actualitzat

En el quart dia de tancament parcial de l'administració nord-americana, les posicions semblen irreconciliables: ni el govern de Donald Trump ni els demòcrates estan disposats a cedir. El principal obstacle és el mur de la frontera amb Mèxic, per al qual Trump reclama 5.000 milions de dòlars.

El president nord-americà ha avisat que aquest tancament parcial del govern federal no s'acabarà fins que aconsegueixi el finançament del Mur, i trasllada la pressió als demòcrates. Trump insisteix que el Congrés ha d'incloure en el pressupost aquests 5.000 milions. Els demòcrates només estan disposats a destinar 1.300 milions a seguretat fronterera i amb unes restriccions que impedeixen la construcció de la tanca.

"No puc dir-vos quan reobrirà el govern. Puc dir-vos que no obrirà fins que tinguem un mur, una tanca o el que en vulguin dir. Jo li puc dir el que ells vulguin, però és el mateix, és una barrera per a persones que venen al nostre país, per a les drogues. Hi ha un problema al món: es diu tràfic de persones. El tràfic de persones és un dels problemes més greus i no el deixarem avançar"


Trump ha avançat que el mes de gener visitarà alguns trams de la tanca fronterera que separa els Estats Units i Mèxic.

El Senat es reunirà aquest dijous per intentar trobar un acord que permeti reobrir l'administració.

Mentrestant, els demòcrates acusen Trump de "submergir el país en el caos", arran del tancament parcial de l'administració, de la dimissió de James Mattis com a secretari de Defensa i de les crítiques a la Reserva Federal. Aquest mateix dilluns, el president nord-americà ha assenyalat la Fed com "l'únic problema que té" l'economia dels Estats Units:

 

"L'únic problema que té la nostra economia és la Fed. No etenen el mercat, no entenen les guerres comercials necessàries ni els dòlars forts ni el blindatge dels demòcrates sobre les fronteres. La Fed és com un golfista poderós que no pot fer punts perquè no té toc, no pot fer un putt!" [el putt és el cop de més precisió en el golf]

 

 

ARXIVAT A:
Trump Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut