Trump exigeix als demòcrates que aprovin els pressupostos amb la partida de 5.000 milions del mur (Reuters)
Estats Units

L'administració dels EUA, tancada pels desacords en el finançament del mur amb Mèxic

RedaccióActualitzat

A les sis d'aquest matí ha entrat en vigor als Estats Units el tancament parcial de l'administració federal per la falta d'acord entre republicans i demòcrates per al finançament del mur que Donald Trump vol construir a la frontera amb Mèxic.

Trump necessita 5.000 milions de dòlars per pagar aquest mur, però no compta amb el suport dels demòcrates. Per tant, de moment, el Congrés nord-americà no li aprova el pressupost i l'administració entra en el que es coneix com a "shutdown".

Això afecta les partides pressupostàries de departaments com la seguretat nacional, el transport, l'agricultura o la justícia. Els parcs nacionals federals també estaran tancats.

La mesura afecta directament uns 800.000 treballadors federals, que deixen de cobrar el sou. La meitat hauran d'anar a treballar igualment perquè la seva feina es considera essencial.

Aquest és el tercer tancament parcial de l'administració federal que afronta Trump, que defensa a ultrança la construcció del mur a la frontera mexicana i reclama el suport dels demòcrates.

Aquesta matinada, des del seu compte de Twitter, el president nord-americà tornava a cridar la necessitat d'aixecar el mur fronterer, que s'ha convertit en uns dels eixos de la seva presidència:

 


 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut