La caravana de migrants travessa el riu entre Guatemala a Mèxic, a Ciudad Hidalgo (Reuters)
La caravana de migrants travessa el riu entre Guatemala a Mèxic, a Ciudad Hidalgo (Reuters)

Trump sobre la caravana de migrants: "Construirem ciutats de carpes molt boniques"

Més de 5.000 soldats nord-americans bloquejaran la frontera amb Mèxic per impedir l'entrada d'hondurenys

RedaccióActualitzat

Donald Trump vol impedir sigui com sigui l'entrada de migrants hondurenys als Estats Units. Per això, el Pentàgon té previst desplegar aquesta setmana 5.200 soldats a la frontera amb Mèxic. Són els mateixos efectius que té a l'Iraq. L'objectiu és frenar les caravanes que travessen des de fa uns dies Guatemala i Mèxic amb destinació als Estats Units.

 

 

Tot i la llarga travessia que els queda als migrants per aproximar-se a la frontera, Trump es mira més les eleccions parcials que hi ha als Estats Units que es faran d'aquí una setmana. Ara ha decidit multiplicar el nombre de militars destinats a la frontera per impedir que la travessin.

En una entrevista a Fox News, el president nord-americà ha anunciat la seva intenció que es construeixin carpes on detenir els membres de les caravanes i els centreamericans que demanin asil, mentre se'n resolguin les sol·licituds. S'hi ha referit, fins i tot, amb ironia...

"Construirem ciutats de carpes, posarem carpes per tot arreu. No construirem estructures, no ens hi gastarem centenars de milions de dòlars. Tindrem carpes, seran molt boniques i els migrants s'hi esperaran, i, si no reben asil, se n'aniran. (···) Quan se n'adonin, vindrà molta menys gent."

El mandatari ha recordat que la majoria de les sol·licituds d'asil de centreamericans -prop d'un 80%- són rebutjades pel seu país: "Si esperen, normalment no reben asil."

Trump ha subratllat a l'entrevista que "molts membres de bandes i gent molt dolenta estan barrejats dins la caravana" i ha advertit que Washington "no admetrà els migrants". Una posició que contrasta amb la legislació dels Estats Units, que empara els immigrants que fugen de la persecució i demanen asil un cop arriben a aquest país.

 

 

 

La primera columna de migrants hondurenys, d'unes 7.000 persones, avança a peu pel sud de Mèxic, a uns 2.000 quilòmetres de la frontera amb els Estats Units. Mentre que la segona marxa, de 2.000 persones, ja ha travessat la frontera de Guatemala amb Mèxic.

 

ARXIVAT A:
Drets humansMigracionsTrump Estats Units
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut