Roma

Trump es reuneix menys de mitja hora amb el papa en la seva gira internacional

El president dels Estats Units participa aquesta tarda en una cimera de l'OTAN a Brussel·les

RedaccióActualitzat

Donald Trump s'ha entrevistat aquest matí amb el papa Francesc. El president nord-americà ha arribat al Vaticà després de la seva estada en el Pròxim Orient. Trump ha estat rebut pel sant pare al seu despatx durant 25 minuts en la que s'ha convertit en una de les trobades més importants de la seva primera gira internacional. Durant la trobada, que ha estat "cordial", s'ha parlat de "la promoció de la pau en el món" a través de la negociació política, segons ha informat la Santa Seu.

Poc després de la trobada el president Trump ha dit en una piulada a Tuiter que deixa el Vaticà "més decidit que mai" a treballar per la pau al món i que ha estat un "honor de per vida" haver conegut el papa.

Recordem en tot cas que el papa Francesc, en plena campanya electoral nord-americana, va criticar Trump pel mur de Mèxic afirmant que construir murs en lloc de ponts, no és una actitud cristiana.

 

Trump ha estat acompanyat per la seva dona en la trobada amb Francesc. Melània Trump lluïa una mantellina al cap com fan moltes dones que visiten el Papa per tapar els cabells, com a mostra de respecte. En canvi en la visita a l'Aràbia Saudita no es va tapar els cabells com és tradicional per motius religiosos en aquell país.

 

 

Donald Trump també s'ha reunit amb el primer ministre italià, Paolo Gentiloni, en la residència de l'ambaixador nord-americà a Roma. A la tarda la següent parada de Trump ha estat Bèlgica. Aquí ha començat la part més incòmoda del seu viatge. A la tarda ha aterrat a Brussel·les i ja s'ha reunit amb el primer ministre i els reis.

Aquest dijous tindrà una agenda més complicada. Al matí es trobarà amb els presidents del Consell Europeu i de la Comissió Europea, que no els va agradar gens que Trump celebrés el Brexit i qüestionés la utilitat de la Unió Europea. I a la tarda, cimera de l'OTAN, una organització que va dir que estava obsoleta.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut