Trump, aquest dijous a la Casa Blanca (Reuters)
Trump, aquest dijous a la Casa Blanca (Reuters)

Trump avisa que l'exèrcit podria disparar als migrants si els llancen pedres

Actualitzat

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha assegurat que les tropes desplegades a la frontera amb Mèxic podrien obrir foc contra els migrants en cas que siguin atacades "amb una pedra" pels membres de la caravana procedent d'Hondures.

En una compareixença a la Casa Blanca, Trump ha tornat a insistir que, en entrar a Mèxic, els integrants de la caravana "van passar per sobre" de la policia del país i, fins i tot, van ferir a militants que havien acudit a la frontera per impedir l'entrada dels migrants. El president dels Estats Units ha aconsellat als migrants que "facin mitja volta":

"Si algú llança pedres o roques -com van fer a Mèxic- se'ls podrà disparar, perquè si et colpegen amb una pedra a la cara..."

"A aquesta caravana il·legal no se li permetrà l'entrada als Estats Units i haurien de fer mitja volta ara perquè estan malgastant el seu temps"

El 19 d'octubre, sis policies van acabar lesionats quan les prop de 3.000 persones que aleshores formaven la caravana van tombar una tanca fronterera que els impedia el pas. Tanmateix, les autoritats van informar que les agressions, amb pirotècnia i pedres, les van dur a terme "persones alienes a la pròpia caravana".

Les paraules de Trump arriben dies després que la Casa Blanca anunciés l'enviament de més de 5.000 soldats regulars a la frontera amb Mèxic, una xifra que, segons va dir el president nord-americà aquest dimecres, podria arribar fins als 15.000 militars.

Trump, que va insinuar que a la caravana hi havia terroristes del Pròxim Orient, ha defensat la necessitat de recórrer a les Forces Armades perquè creu que a les dues caravanes que avancen cap als Estats Units hi ha "gent molt dura".

"Utilitzaré tots els recursos al meu abast per acabar amb aquesta crisi"

 

 

 

Pla per limitar les opcions d'asil

En ple debat migratori per la caravana de migrants, Trump ha anunciat que prepara un pla per limitar les opcions de sol·licitud d'asil a la frontera. Sense donar-ne gaires detalls, Trump ha afirmat que l'objectiu d'aquest pla és "acabar amb l'abús desenfrenat del nostre sistema d'asil":

"Amb aquest pla, els migrants il·legals no podran obtenir mai més una entrada gratis al nostre país fent reclamacions sense prova en demanar asil. En canvi, els migrants que busquen asil hauran de presentar-se legalment en els ports d'accés"

Segons Trump, els immigrants clandestins que accedeixen per zones no autoritzades recorren a demanar asil als agents fronterers per no ser expulsats del país i, almenys, estar-hi mentre es resolen els seus casos. El president nord-americà ha assenyalat que els immigrants que siguin detinguts no quedaran en llibertat mentre s'estudien els seus casos, sinó que estaran arrestats fins a la seva deportació.

ARXIVAT A:
Trump Estats UnitsMigracions
Anar al contingut