Trump sortint de la Casa Blanca per anar a Texas, aquest dimarts (EFE / Samuel Corum)
Trump sortint de la Casa Blanca per anar a Texas, aquest dimarts (EFE / Samuel Corum)

Trump acusa els demòcrates de generar "violència" i considera "perillós" l'"impeachment"

L'encara president dels Estats Units considera que les seves paraules encoratjant anar al Capitoli van ser "totalment apropiades"

Actualitzat

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha reaccionat al seu segon "impeachment" acusant el Partit Demòcrata de generar "violència". En les primeres paraules després que s'iniciés el procediment per a la destitució, Trump ha insistit que els demòcrates estan continuant la "cacera de bruixes" que creu que ja van començar amb l'anterior judici polític:

"No volem violència en absolut. L''impeachment' és la continuació de la cacera de bruixes més gran de la història de la política, és ridícul, és absolutament ridícul. Està causant una ira enorme".

Des de la base aèria d'Andrews, abans de volar cap a Texas per visitar el mur amb Mèxic, ha advertit que el procés de destitució provocarà un "gran descontentament".

Els demòcrates acusen Trump d'"incitar a la insurrecció" per l'assalt de centenars de seguidors al Capitoli, el 6 de gener. En un primer moment, el president sortint va evitar condemnar l'atac, però posteriorment va cedir quan es van succeir les dimissions i les amenaces de destitució.

 

Pocs dies abans d'abandonar la Casa Blanca, Donald Trump ha viatjat a Texas (EFE / Samuel Corum)

 

Abans de l'assalt, Trump havia encoratjat els seus seguidors a anar cap al Congrés per mostrar descontentament. Sis dies més tard, no ha mostrat penediment sobre aquesta qüestió: "La gent va trobar que el que vaig dir va ser totalment apropiat", ha assegurat.

En aquesta mateixa línia, Trump ha tornat a defensar aquest dimarts la "no-violència" i ha alertat que és "perillós" que els demòcrates el vulguin apartar del càrrec.

A pocs dies del relleu a la Casa Blanca, els Estats Units viuen un moment de forta convulsió política. Després de l'assalt al Capitoli, l'FBI ha alertat en un document intern que grups ultraconservadors podrien estar preparant "protestes violentes" contra seus governamentals abans de la investidura del nou president, el dia 20 de gener.

 

Crítiques a les tecnològiques

Trump també ha carregat contra les tecnològiques, l'endemà que Twitter suspengués 70.000 comptes del moviment QAnon i propagandistes de les teories conspiracionistes.

Un gest que s'emmarca en l'ofensiva contra els seguidors trumpistes, mentre grans empreses han decidit aturar les donacions de campanya als congressistes republicans que es van negar a certificar els resultats electorals:

 

 

"Risc zero" d'una destitució per part del gabinet

Més tard, a Texas, Trump ha assegurat que no tem que el seu gabinet el destitueixi a través del procés establert en la 25ena esmena de la Constitució. En un discurs a la frontera amb Mèxic, s'ha referit per primera vegada a les peticions dels demòcrates al vicepresident, Mike Pence, perquè iniciï un procés de destitució:

"L'esmena 25 suposa un risc zero per a mi, però passarà factura a Joe Biden i a la seva administració. Com diu la dita, vigila amb allò que desitges"

Biden, però, en cap moment ha defensat que calgui aplicar la 25ena esmena a Trump.
 

ARXIVAT A:
Trump Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut