Efectius policials a prop d'on van trobar Samantha Woll (AFP TV)

Assassinada la presidenta d'una sinagoga de Detroit

La policia encara investiga el mòbil del crim i demana que no es facin especulacions

RedaccióActualitzat

La presidenta de la sinagoga Isaac Agree Downtown de Detroit, al nord-est dels Estats Units, ha estat assassinada aquest dissabte. Samantha Woll, de 40 anys, que també era assessora de polítics del Partit Demòcrata de l'estat de Michigan, ha estat trobada al carrer, a tocar de casa seva, inconscient i ferida d'arma blanca.

Els serveis d'emergència només n'han pogut certificar la mort. La policia treballa amb la hipòtesi que Woll hauria estat atacada dins de casa i va aconseguir sortir al carrer. 


El cap de la policia de Detroit, James E. White, ha demanat que no s'especuli sobre els motius de l'assassinat: "És important no treure conclusions fins que no s'hagin revisat tots els elements disponibles", ha remarcat, després d'admetre que "aquest crim deixa moltes preguntes sense respondre".

L'FBI ha anunciat que assistirà la policia de Detroit en la investigació.

Exterior de la sinagoga Isaac Agree Downtown, a Detroit (Reuters TV)

"Estem en xoc i entristits de conèixer la mort inesperada de Samantha Woll, la nostra presidenta", es pot llegir a la pàgina de Facebook de la sinagoga.

Dana Nessel, fiscal general de Michigan, ha dit de Woll, que havia treballat amb ella en la campanya per a la seva reelecció: "És la persona més amable i afectuosa que he conegut, moguda pel seu amor sincer a la comunitat, l'estat i el país."


Woll també havia fet d'assessora d'Elisa Slotkin, congressista demòcrata per Michigan a la Cambra de Representants, que s'ha mostrat "desconsolada" per la notícia de la seva mort.


"En política i en la comunitat jueva, va dedicar la seva curta vida a fomentar l'entesa entre les religions, aportant llum davant la foscor", ha escrit en un fil de missatges a X, abans Twitter.

Anar al contingut