Caldes de Malavella

Trobat a Caldes de Malavella l'esquelet d'un tapir cadell de fa 3 milions d'anys

El jaciment del Camp dels Ninots ha donat gairebé el 80% del registre fòssil mundial de l'espècie

RedaccióActualitzat

Els arqueòlegs han desenterrat el primer esquelet sencer d'un tapir cadell que va viure fa 3,1 milions d'anys al jaciment del Camp dels Ninots, a Caldes de Malavella.

Aquest és el setè esquelet de tapir que es troba en aquest jaciment de la Selva, però el primer cadell. Calculen que, quan va morir, l'animal tenia tan sols sis mesos perquè encara conservava les dents de llet i no tenia tots els ossos fusionats.

 

Prop de l'esquelet de tapir, els arqueòlegs han trobat l'esquelet d'un bòvid. Segons el director de les excavacions, Bruno Gómez, aquestes troballes confirmen que durant el pliocè la zona, on hi havia un llac, va patir "un fenomen catastròfic" que va causar la mort sobtada dels animals.

 

En aquell moment de la prehistòria, al paratge hi havia un llac que havia nascut al cràter d'un antic volcà. L'aigua atreia els animals, que hi anaven a beure. Arran d'un fenomen catastròfic, probablement perquè de la falla del volcà van sortir emanacions gasoses que els van emmetzinar, els animals van morir de forma sobtada.

 

El subsòl del jaciment del Camp dels Ninots continua revelant sorprenents secrets de la prehistòria. Els dos exemplars que ara s'han trobat estaven a uns 2 metres de profunditat.

El jaciment del Camp dels Ninots té 275.000 metres quadrats i una profunditat de 85 metres. Però de moment només se n'han excavat els estrats superiors. Per aquest motiu, els investigadors esperen que continuï oferint més "sorpreses" arqueològiques. A més dels tapirs i els bòvids, d'aquest jaciment, s'hi han desenterrat rinoceronts.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut