Barcelona

Trias titlla l'Ajuntament de "feixista" per mantenir el projecte de la muntanya russa del Tibidabo

El grup municipal de Convergència i Unió de Barcelona ha amenaçat l'equip de govern de portar-los als tribunals si no respecta la majoria del ple i no atura les obres de la muntanya russa del Tibidabo. Trias, president del grup de CiU, ha acusat el bipartit que governa a la ciutat de Barcelona de "feixista" per mantenir el projecte de la nova muntanya russa projectada al Tibidabo, que obliga a talar alzines centenàries. Tot plegat, després que aquest dijous sis activistes passessin el dia penjats d'arbres per aturar la tala. El ple municipal també ha aprovat una resolució sobre la sequera i una altra per regular els apartaments turístics a la ciutat.

Actualitzat

El ple d'aquest divendres hauria estat de tràmit si no hagués estat per la moció d'urgència introduïda per CiU aquest dijous sobre la tala d'arbres al Tibidabo per fer una nova muntanya russa al parc d'atraccions. Trias va rebre el suport dels presidents dels grups del PP i d'ERC al consistori, Alberto Fernández i Jordi Portabella, respectivament, que van signar aquesta iniciativa que reclamava a l'alcalde, Jordi Hereu, "la paralització de les obres i l'arxivament definitiu d'aquest projecte de nova atracció".

La sessió plenària ha acabat amb amenaces d'anar als tribunals i amb acusacions al bipartit que formen el PSC i ICV-EUiA de "feixistes" per haver mantingut el projecte malgrat el vot contrari de CiU, ERC i el PP, que formen majoria al ple municipal. CiU, a més, ha recordat que el consell del districte de Sarrià-Sant Gervasi ja s'havia pronunciat en contra de la construcció d'una nova Muntanya Russa.

Les obres per construir la nova muntanya russa al parc d'atraccions del Tibidabo, de propietat municipal, van començar dilluns passat, mentre que la tala d'alzines va començar dimarts. Dijous, sis activistes es van lligar a alzines del Tibidabo, a Barcelona, durant més de deu hores per evitar que les talessin per fer la futura muntanya russa. L'acte de protesta va coincidir amb l'anunci de l'arxivament de la causa presentada per la Plataforma SOS Tibidabo contra la tala.

Mesures consensuades per la sequera

En el ple d'aquest divendres, el consistori ha aprovat per unanimitat de tots els grups menys el PP que les mesures que s'adoptin per portar aigua a la ciutat, afectada per una greu sequera, siguin consensuades amb el territori.

El text, a més de mesures efectives i consensuades, també exigeix a la Generalitat i al mateix Ajuntament transparència en la informació que es dóna als ciutadans sobre aquesta qüestió i reclama celeritat en l'acabament de les obres de dessalinitzadores com la del Prat. Els populars s'han quedat sols a l'hora de votar una declaració per reprovar el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, per la seva gestió de la crisi procovada per la sequera.

D'altra banda, el ple també ha donat llum verda al tancament de més de 500 apartaments turístics sense llicència a Ciutat Vella, i ha atorgat per unanimitat la Medalla d'Or de la Ciutat a Pasqual Maragall.

Anar al contingut