Xavier Trias durant el ple d'investidura a l'Ajuntament de Barcelona (ACN/Victòria Rovira)

Trias deixa entreveure que marxarà de l'Ajuntament de Barcelona: "Que us bombin a tots"

Tot i ser el més votat a les eleccions del 28M, el candidat de Junts ha perdut l'alcaldia davant del socialista Jaume Collboni, que ha rebut el suport de Comuns i PP

Sílvia MateuActualitzat

Com ha dit ell mateix en el ple, Xavier Trias s'havia preparat un discurs d'alcalde, però l'ha hagut de canviar a última hora. Poc abans de començar la sessió, els Comuns han anunciat que donaven suport a Jaume Collboni, que ha arribat a l'alcaldia gràcies també als vots del PP.

Durant tota la campanya, el candidat de Trias per Barcelona va deixar clar que, si no guanyava, marxaria cap a casa, i no ha canviat d'opinió: "Ja ho deia: si no era alcalde, 'que us bombin a tots'", s'ha desfogat, mentre confessava que als seus 76 anys no fa gaire cas del que li aconsellen els assessors. Aquest és el moment:

"N'hi ha uns que se n'aniran amb la consciència tranquil·la, i altres saben que se n'aniran a casa havent fet coses que no haurien d'haver fet mai", ha afegit Xavier Trias en un altre moment de la seva intervenció al ple de l'Ajuntament de Barcelona.

Xavier Trias saludant Jaume Collboni (EFE/Quique García)

El líder de Junts a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha acusat el nou alcalde de la ciutat, Jaume Collboni, i la fins ara alcaldessa, Ada Colau, de crear "un mal ambient i un ambient d'enfrontament". "Vostès s'equivoquen; fan les coses mal fetes i s'equivoquen absolutament", ha sentenciat.

Al començament del seu discurs, Trias ha afirmat: "S'ha de saber guanyar o perdre amb elegància" i ha afegit un "no miro a ningú". "No s'atreveixen a mirar-me a la cara", ha dit en un altre moment del ple.

Adreçant-se a Collboni, Sirera i Colau, ha considerat que "fan un mal favor a la ciutat i al país" i els ha fet un retret: "Tornen a fer el mateix: no volen un alcalde independentista."


Pacte amb ERC

Si cap dels candidats no aconseguia la majoria absoluta del ple (21 vots), s'hauria proclamat el de la llista més votada, que era la de Trias. Divendres, a més, va tancar un acord amb ERC, encapçalat per Ernest Maragall.

Ernest Maragall en la seva intervenció en el ple (EFE/Quique García)

Tots dos, Trias i Maragall, han intercanviat agraïments i elogis per com s'havia desenvolupat la negociació.

Ernest Maragall, que fa quatre anys va perdre l'alcaldia malgrat guanyar les eleccions, ha estat contundent en les seves paraules al ple: "La ciutadania no perdonarà aquest espectacle", ha etzibat, un espectacle que ha qualificat d'"indigne" i de contrari a la voluntat majoritària de la ciutadania. Segons Maragall, són decisions que "allunyen la ciutadania de les institucions".

 

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 2023
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut