A través del hashtag #Cuéntalo s'han recollit 50.000 testimonis de dones
A través del hashtag #Cuéntalo s'han recollit 50.000 testimonis de dones

Tres milions de tuits de #Cuéntalo, en un arxiu sobre violència masclista

Eva Pelegrí / Victòria MiróActualitzat

El Centre Nacional de Supercomputació de Barcelona, un centre pioner en anàlisi de dades amb sistemes d'alt rendiment, ha fet una base de dades amb els gairebé tres milions de tuits que es van crear amb l'etiqueta #Cuéntalo.

El hashtag, el va crear la periodista i escriptora Cristina Fallarás a l'abril, després de la sentència de La Manada. Tenia l'objectiu de fer visibles els casos de violència masclista.

Els tuits que el Centre Nacional de Supercomputació ha analitzat i classificat, els van capturar arxivers de l'Associació d'Arxivers de Catalunya (AAC) per impedir que caiguessin el l'oblit.

Amb tots els relats, s'ha fet una eina --que aglutina milers d'històries colpidores-- que permetrà fer consultes i continuar recopilant testimonis. Una eina que, com explica Fallaràs, es cedirà a l'administració.

"És l'administració pública la que ho ha de tenir perquè és una responsabilitat massa gran. Els testimonis de milers de dones no poden caure en un sac trencat, de la mateixa manera que no podien quedar a la xarxa".


Dels gairebé tres milions de tuits que es van generar, 50.000 són testimonis de dones que, en molts casos, mai s'havien atrevit a explicar el seu cas. Molts dels relats són en primera persona. Són històries de violacions, agressions sexuals o assetjaments. I un de cada deu explica assassinats.

Notícia relacionada: #Metoo (#jotambé): les dones denuncien a la xarxa l'assetjament sexual

A diferència de #MeToo, #Cuéntalo és un fenomen que va partir de dones anònimes.

ARXIVAT A:
Violència masclistaAgressió sexualAssetjament sexual
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut