Malala Yousafzai, traslladada cap a l'hospital després del tiroteig. (Foto: Reuters)
Malala Yousafzai va rebre dos trets en sortir de l'escola. (Foto: Reuters)
Pakistan

Traslladada a un hospital del Regne Unit l'activista de 14 anys pakistanesa tirotejada pels talibans

Malala Yusafzai va rebre dimarts passat un tret al cap i un altre al coll per part dels talibans i 24 hores després li van poder treure la bala que tenia al cap, a tocar de l'espina dorsal. La nena, que ha evolucionat positivament aquesta setmana, seguirà un tractament llarg per recuperar-se físicament i mentalment.

RedaccióActualitzat
L'activista de 14 anys que la setmana passada va ser disparada al Pakistan pels talibans ha estat traslladada al Regne Unit per rebre tractament mèdic.

Malala Yusafzai va rebre dimarts passat un tret al cap i un altre al coll i 24 hores després li van poder treure la bala que tenia al cap, a tocar de l'espina dorsal. La nena, que ha evolucionat positivament aquesta setmana, seguirà un tractament llarg per recuperar-se físicament i mentalment.

La menor, que l'any passat va ser distingida amb el Premi Nacional de la Pau pel govern pakistanès, es va fer coneguda l'any 2009 gràcies a un reportatge pel canal en llengua urdú de la BBC sobre la seva vida a la vall de Swat, al nord-oest del Pakistan, una regió controlada pels talibans. Sota el pseudònim "Gul Makai", la noia va explicar en un blog la discriminació a què els talibans sotmeten les nenes.
Anar al contingut