Cotxes aturats a l'AP-7, a Cerdanyola, a primera hora de la tarda de divendres
Cotxes aturats a l'AP-7, a Cerdanyola, a primera hora de la tarda de divendres (ACN/ Albert Segura)
Barcelona

Diversos accidents múltiples compliquen l'operació sortida del pont de Tots Sants

Des de primera hora de la tarda han sortit de l'àrea metropolitana de Barcelona 187.000 vehicles

Redacció/AgènciesActualitzat

L'operació sortida del pont de Tots Sants ha començat aquest divendres a les 15 hores amb la previsió que surtin de l'àrea de Barcelona uns 475.000 vehicles.

Fins a les nou del vespre han sortit de l'àrea metropolitana de Barcelona 187.000 vehicles (el 39% del total de desplaçaments per carretera previstos fins dimarts 1 de novembre).

Les vies on s'han registrat les retencions més importants d'aquest primer tram de l'operació sortida de Tots Sants són les rondes de Barcelona, l'autopista AP-7 i l'A-2. També hi ha hagut retencions, a la C-16, l'Eix del Llobregat entre Gironella i Cercs sentit Puigcerdà. Diversos accidents múltiples han complicat la circulació a durant tota la tarda.

L'AP-7 ha acumulat fins a 6,5 quilòmetres de retencions a Mollet del Vallès, en direcció Girona, per una col·lisió que ha afectat cinc vehicles.

A la mateixa via, l'AP-7, en sentit sud, hi ha hagut vuit quilòmetres de retencions en sentit sud a Sant Cugat i nou quilòmetres més a Castellví de Rosanes.

Pel que fa a l'A-2, s'han acumulat fins a 15 quilòmetres de circulació amb congestió en sentit Lleida.

A la ronda de Dalt també hi ha hagut retencions en direcció al Nus de la Trinitat per un accident a l'altura d'Esplugues que ha complicat molt la circulació. La ronda Litoral ha registrat aturades en tots dos sentits de la marxa.

 

Cap al vespre, les cues s'han desplaçat a la C-16, a Cercs; la C-17, a Ripoll; la C-55, a Castellgalí i la C-14, a Oliana, per un accident.

Es pot seguir en directe l'estat del trànsit a través de Twitter:


La tornada es preveu més esglaonada i, entre les 12 i les 00 de dimarts, 1 de novembre, Trànsit espera el retorn a la zona d'influència de la capital catalana d'uns 265.000 vehicles.

El dispositiu policial activarà 1.617 agents dels Mossos d'Esquadra, que faran 1.310 controls, tant a les vies principals com secundàries.

Trànsit ha demanat als conductors que aquest cap de setmana i, sobretot, de cara al retorn, planifiquin els trajectes i evitin les hores de més afluència a les carreteres, especialment entre les 17.00 i les 21.00 de dimarts, 1 de novembre.

Les carreteres on es preveuen més problemes

Trànsit ja havia previst que la majoria dels desplaçaments aquest pont serien cap a destinacions de muntanya i de l'interior del país. I que les vies que concentraran més mobilitat seran la C-16, la C-17, la C-14, la C-55 i l'N-145 d'entrada a Andorra, a més de l'AP-7 i la C-33, com passa habitualment i més encara des que es van alliberar els peatges.

A més, també es preveuen retencions importants a la B-23 i a la C-58, tant en la sortida com en la tornada.

De cara a l'1 de novembre, dia de Tots Sants, Trànsit també preveu un increment de la mobilitat cap als cementiris, tant urbans com interurbans, i que igualment pugui haver-hi col·lapse a les vies d'accés.

Com és habitual en els últims dispositius de trànsit en aquest any, s'aplicaran restriccions per a la circulació de camions, que a les principals autopistes hauran de circular pel carril dret i no podran avançar ni superar els 80 quilòmetres per hora.

ARXIVAT A:
TrànsitMobilitat
Anar al contingut