Totes les publicacions de la Generalitat republicana, a un clic

La Generalitat digitalitza unes 700 publicacions de la Generalitat republicana, que va difondre la tasca governamental a través de llibres, revistes i facsímils

Actualitzat

La primera Generalitat democràtica (1931-39) va fer un gran esforç de difusió de la seva tasca governamental, però també un gran esforç educatiu en una població encara majoritàriament analfabeta.

Ho va fer a través del gran mitjà de comunicació de l'època, l'edició de llibres, revistes i facsímils, unes 700 publicacions de tota mena. Des de contes escrits i il·lustrats pels millors especialistes de la primera meitat del segle XX, passant per textos tècnics d'agricultura, salut, de drets laborals o de les dones, fins a publicacions propagandístiques per enardir els soldats del front de guerra.

Les primeres les va monopolitzar sobretot el Departament de Cultura, fins a l'estiu de 1936. Les últimes, el Comissariat de Propaganda, que depenia del Departament de la Presidència, fins al gener del 1939.

Rèplica de la primera publicació de la Generalitat republicana: la proclamació de l'efímera República Catalana

Tota aquesta tasca editorial ara es pot consultar en línia al catàleg per al públic general i per estudiosos d'aquella etapa que ha impulsat el govern a través de l'Entitat Autònoma del Diari Oficial i Publicacions amb el suport de diverses entitats com el Memorial Democràtic, l'Arxiu Nacional de Catalunya o la Biblioteca de Catalunya, entre d'altres.

A més, fins l'1 d'abril es pot visitar al Palau Robert l'exposició "Llibres de la Generalitat Republicana 1931-1936" que ha comissariat la historiadora Ester Boquera.
 

ARXIVAT A:
Memòria històrica Generalitat de Catalunya
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut