Juneda

Torra: "Només serem independents si marxem junts i convençuts de la via pacífica"

El president insisteix en les crides al diàleg després d'una setmana de declaracions creuades amb l'executiu de Sánchez

Actualitzat

Després d'una setmana farcida de declaracions creuades entre el govern català i l'espanyol, amb insinuacions fins i tot de tornar al 155, Quim Torra ha insistit en les crides al diàleg.

Sense respondre directament a Sánchez, el president de la Generalitat ha dit que vol que la tardor sigui "d'unitat, fraternitat i de diàleg" però, sobretot, de "defensa dels nostres drets civils, socials i nacionals com a país, aquí és on hem de posar l'accent", ha sentenciat.

I ha afegit:

"Hem de tenir tota la determinació del món, estar disposats a tots els sacrificis que caldran. I sempre, sempre, estenent la mà al diàleg i a la negociació. No ho podem fer d'una altra manera. Només serem independents si marxem junts, si marxem units, si marxem solidàriament i fraternalment, convençuts que la via pacífica però inaturable és la via que ens toca emprendre a partir d'ara."

El president ha fet aquesta afirmació a Juneda, on ha inaugurat el Parc 1 d'Octubre, el primer que inaugura amb aquest nom. 

El govern espanyol també ressalta la necessitat de diàleg

 

Per la seva banda, des del govern espanyol, la vicepresidenta Carmen Calvo també ha ressaltat la necessitat de diàleg.

"El diàleg en democràcia no és una optativa, és una troncal obligatòria. Què passa? Que el diàleg per a alguns no és obligatori? Sí que ho és. Nosaltres busquem sempre, amb la Constitució i l'Estatut a la mà, que Catalunya sigui la part tan important i admirable que és d'Espanya."

En un acte del PSOE a Santiago de Compostel·la, Carmen Calvo ha dit aquest dissabte al migdia que Catalunya té cabuda en el "projecte de sortida que coordini i revisi el model" constitucional actual, que ha admès que té "desajustos". 

ARXIVAT A:
Procés catalàQuim Torra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut