Anna Lizaran, Rosa Renom, Emma Vilarasau i Montse Germán, a "Agost". (Foto: David Ruano/TNC)
Els cinemes i els teatres viuen l'augment com una condemna a mort. (Foto: David Ruano/TNC)
Barcelona

Torna al TNC i amb el 70% de les entrades venudes "Agost", el gran èxit de la temporada passada

Aquest dimecres torna al Teatre Nacional de Catalunya el gran èxit de la temporada passada, "Agost", de Tracy Letts. Dirigida per Sergi Belbel i protagonitzada, entre d'altres, per Anna Lizaran, Rosa Renom, Emma Vilarasau i Montse Germán, "Agost" s'estarà a la sala gran del Teatre Nacional de Catalunya fins al 17 de juny.

RedaccióActualitzat
La gent que va quedar-se sense entrada la temporada passada té una nova oportunitat per veure el que va ser el gran èxit de la cartellera teatral catalana l'any passat. Més de dos mesos en cartell amb un ple absolut i el reconeixement unànime de crítica i de públic avalen el muntatge dirigit per Sergi Belbel i protagonitzat per un gran elenc, que a banda d'Anna Lizaran, Emma Vilarasau, Rosa Renom i Montse Germán encapçalen Jordi Banacolocha, Abel Folk, Maife Gil i Carles Velat.

Premis Pulitzer i Tony al millor text teatral de l'any 2008, Tracy Letts despulla una família de l'Amèrica profunda que es veu obligada a retrobar-se a la casa paterna el dia en què el cap de la família desapareix. Sota la influència de la matriarca, Violet, un personatge delirant interpretat per Anna Lizaran, l'obra fa un retrat sagaç i amb un extraordinari sentit de l'humor de la família occidental, amb totes les seves febleses i contradiccions.

Des de la seva estrena absoluta a l'Steppenwolf Theatre de Chicago l'any 2007, l'obra de Tracy Letts ha visitat teatres dels cinc continents amb els mateixos efectes: bàsicament, un gran èxit com el que es va produir al TNC la temporada passada, quan van veure aquesta àcida comèdia sobre la família 40.000 espectadors. A més, tot apunta que es podria convertir en l'espectacle més vist del TNC, ja que abans de l'estrena s'havien venut el 70% de les entrades.

Escrita sota la influència de grans mestres del teatre universal, des d'Eugene O'Neill fins a Eduardo De Filippo, "Agost" es pot considerar un autèntic clàssic del nostre temps.
Anar al contingut