Imatge d'arxiu d'una parella d'immigrants (Foto: ACN)
Les entitats que atenen immigrants rebran menys ajuts aquest any. (Foto: ACN)
Barcelona

Tisorada del 20% en les subvencions a entitats que ajuden els immigrants

El director general per a la immigració, Xavier Bosch, ha lamentat que la crisi afecti les entitats que ajuden els immigrants a aprendre el català o a trobar feina. La tisorada fa que aquestes associacions vegin reduïts d'un 20% els diners que rebien com a subvenció del govern català. Bosch ha explicat en declaracions a Catalunya Ràdio que la conjuntura econòmica obliga a aplicar amb més lentitud a altres llocs de Catalunya plans per a la millora de la integració com el que es fa a Salt. De moment, però, aquest dilluns s'estendrà a Badalona i Terrassa.

Actualitzat
Les entitats que ajuden els immigrants a aprendre el català o a trobar feina tindran enguany una subvenció més baixa per part del govern català. Ho ha explicat a Catalunya Ràdio el director general per a la immigració, Xavier Bosch, que ha lamentat que aquestes entitats hagin de patir una tisorada d'un 20% en els diners que reben per a les seves tasques de suport a les persones que vénen d'altres països. Bosch ha dit que la intenció és atendre els convenis que hi ha amb aquestes entitats però rebaixant-ne els fons que s'hi destinen.

Bosch ha explicat que la situació de les finances de la Generalitat obliga a impulsar aquesta mesura i ha lamentat que, per aquesta conjuntura, també s'hagi d'estendre amb més lentitud del que voldrien el pla per a la millora de la integració que ara es fa a Salt i que es vol aplicar també a altres ciutats de Catalunya. De moment, aquest dilluns començarà també a Badalona i Terrassa i el dia 16 s'iniciarà al Vendrell i l'Hospitalet. Però el govern es planteja aplicar-lo també a alguns barris de Barcelona com el Raval, i també a Lleida i Tarragona. De moment, però, aquestes ciutats hauran d'esperar que s'hagi superat la crisi i els pressupostos ho permetin.


Anar al contingut