Barcelona

Tècnics de totes les administracions descarten capturar Hvala i proposen crear "patrulles ós"

Els tècnics del Ministeri de Medi Ambient espanyol, del Departament d'Ecologia francès, de la Generalitat de Catalunya i del Govern d'Aragó han acordat en una nova reunió no capturar l'óssa Hvala i aplicar mesures específiques per fomentar "el coneixement i el seguiment de la població d'óssos bruns als Pirineus". Entre aquestes propostes hi ha crear "patrulles ós", uns equips formats per guardes forestals especialitzats que segueixen sobre el terreny les evolucions dels plantígrads. Els tècnics han apostat per seguir el model de reintroducció de l'ós bru dut a terme a la serralada Cantàbrica.

Actualitzat
Els tècnics volen que es creïn "patrulles ós" per seguir de prop els animals. Aquestes patrulles funcionen amb èxit des de ja fa uns anys a la serralada Cantàbrica, en què habita una important colònia d'óssos.

Aquesta és una de les mesures específiques que han proposat per fomentar "el coneixement i el seguiment de la població d'óssos bruns al Pirineu". Els tècnics han descartat per ara abordar la captura de Hvala, el plantígrad que el 23 d'octubre passat va ferir un caçador aranès.

La recomanació ignora la petició feta fa unes setmanes pel Consell General d'Aran, que va reclamar que l'animal fos atrapat i traslladat fora de la vall. Per això, el Síndic d'Aran, el socialista Francesc Boya, convocarà una reunió urgent amb tots els responsables polítics dels departaments implicats en aquest assumpte per comunicar-los la seva postura.
Anar al contingut