Kabul

Tant Karzai com el seu principal opositor es proclamen vencedors dels comicis

Els dos candidats amb més possibilitats per governar l'Afganistan han proclamat ja la seva victòria malgrat que els resultats definitius no se sabran fins al 17 de setembre. Tant el president afganès, Hamed Karzai, com l'exministre d'Exteriors Abdullah Abdullah, afirmen que han guanyat amb més del 50% dels vots uns comicis que es van celebrar aquest dijous enmig d'una campanya d'atemptats talibans. Tot i que hi van haver almenys 26 morts i la participació va ser baixa, la comunitat internacional va valorar de manera positiva les eleccions afganeses.

Actualitzat
Tant l'equip de campanya de l'actual president de l'Afganistan, Hamed Karzai, com el de l'exministre d'Exteriors Abdullah Abdullah, han anunciat una àmplia victòria dels seus candidats. Des de la campanya de Karzai asseguren que el seu candidat ha vençut per més del 50% dels vots i han afegit que no serà necessària una segona volta. Aquestes xifres, però, contrasten amb les que dóna l'equip de campanya d'Abdullah, que assegura que el seu candidat ha guanyat amb el 62% dels vots.

La comissió electoral de l'Afganistan ha demanat que no s'especuli amb els resultats, que no seran definitius fins al 17 de setembre malgrat que el dia 3 ja es tindran algunes dades. De moment, l'única xifra que s'ha donat és la de la participació, que podria situar-se entre un 40% i un 50%.

Els comicis afganesos es van celebrar aquest dijous enmig d'una campanya d'atemptats talibans que van causar almenys 26 morts. Tot i els actes violents i una participació baixa, tant el govern com l'OTAN i els Estats Units es van declarar satisfets per les eleccions.
Anar al contingut