Efectius policials treballant per retirar la bomba de la II Guerra Mundial
Efectius policials treballant per retirar la bomba de la II Guerra Mundial
Londres

Tancat l'aeroport de Londres City per la troballa d'una bomba de la II Guerra Mundial

La Policia ha establert un perímetre de seguretat al voltant de l'artefacte, al costat del riu Tàmesi

RedaccióActualitzat

L'aeroport de Londres City, el més proper a la capital britànica i el més petit dels cinc que hi ha a la ciutat, s'ha hagut de tancar aquesta nit perquè s'hi ha descobert una bomba de la II Guerra Mundial. La Policia Metropolitana i la Marina Britànica han establert un "perímetre de seguretat" al voltant de l'artefacte. Les operacions dels avions han quedat interrompudes durant tot el dia.

La Policia Metropolitana ha informat que les propietats dels voltants han estat evacuades.

I el servei ferroviari també ha anunciat que ha deixat de funcionar el tren que comunica amb aquest aeroport.

La bomba s'ha trobat en les obres d'un moll, a la vora de la pista d'aterratge. Els agents de la policia treballen conjuntament amb efectius de la Marina Britànica per poder retirar l'explosiu.

 

 

El tancament de l'aeroport afecta 16.000 passatgers. Les aerolínies que operen en aquest aeròdrom són British Airways, Flybe, CityJet, KLM i Lufthansa, amb serveis connectats amb destinacions domèstiques i altres ciutats europees.

Mentrestant, les autoritats han proporcionat allotjament d'emergència temporal als residents de la zona afectada.

L'artefacte és un dels milers que va llançar la Luftwaffe alemanya entre el setembre del 1940 i el maig del 1941, quaranta anys abans que obrís aquest aeroport, situat a tocar del riu Tàmesi i que acull vols de curta distància. Està localitzat, concretament, als Docklands, una desena de quilòmetres a l'est de Londres, al districte de Newham.

 

 

Anar al contingut