El títol de la T-mobilitat
LA reducció de tarifes començarà després de l'estiu i s'acabarà a finals d'any (TMB)

Descomptes del 50% en la T-Usual i la T-Jove i del 30% en la T-Casual, de setembre a desembre

Els títols de Rodalies arribaran al 100% de la bonificació i la T-Rosa estarà a meitat de preu, a dos euros per cada 10 viatges

RedaccióActualitzat

L'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha acordat la reducció del preu dels principals títols de transport públic integrat. Els nous preus s'aplicaran en la compra de títols des del dia 1 de setembre fins al 31 de desembre del 2022.

Generalitat, Ajuntament de Barcelona i AMB han decidit complementar amb un 20% la reducció del 30% dels abonaments i títols multiviatge del transport urbà i interurbà anunciada pel govern espanyol.

En total, doncs, el descompte serà del 50% en el preu dels títols integrats més recurrents: els abonaments mensuals (T-Usual) i els trimestrals per a joves menors de 25 anys (T-Jove), així com les seves versions per a famílies monoparentals i nombroses, i el títol per a persones en situació d'atur.

Pel que fa a la T-Casual no s'aplicarà el descompte complementari, i tindrà un descompte del 30%.

Tots els títols integrats adquirits el 2022 caducaran el 15 de gener del 2023 (excepte la targeta T-16 i la targeta T-Verda, que tenen la seva pròpia caducitat) i la rebaixa de tarifes serà aplicada tant als títols magnètics com als títols amb tecnologia T-Mobilitat.

Els títols adquirits durant l'any 2022 i sense començar a utilitzar (siguin adquirits amb tarifes de gener o de setembre de 2022) es podran bescanviar per títols de la mateixa classe de l'any 2023 fins a la data del 31 de març de 2023, abonant la diferència de preu si n'hi ha. 

Els títols integrats que no varien de preu són: T-Familiar, T-Grup i T-Dia.

Pel que fa a la gratuïtat anunciada per part del govern espanyol dels títols propis de Rodalies de Catalunya, l'ATM complementarà la rebaixa amb un 50% per a arribar al 100% de bonificació.

La resta de títols propis dels operadors metropolitans i interurbans mantindran els preus actuals.


La T-Rosa i la Targeta de Pesionista de Ferrocarrils, a meitat de preu

Així mateix, l'AMB rebaixarà un 50% el preu de la targeta rosa metropolitana de tarifa reduïda, T-4, a partir de l'1 de setembre fins al 31 de desembre.

El títol multiviatge de l'AMB, que inclou 10 viatges i pot utilitzar-se per desplaçar-se pels 36 municipis de l'entorn de la capital catalana, passarà a tenir un preu de 2 euros, en lloc dels 4 euros actuals.

El viatge sortirà a 0,20 euros, enlloc dels 0,40 euros actuals, i se'n beneficiaran les més de 208.000 persones que actualment disposen del títol.

Així mateix, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya aplicarà la mateixa reducció de preu al seu títol Targeta de Pensionista.

 

ARXIVAT A:
Economia de butxacaTransport públic
Anar al contingut