Bilbao

Sortu assegura que la prohibició del Tribunal Suprem respon a una estratègia del PSOE i el PP

La formació Sortu, que ha estat desestimada pel Tribunal Suprem per no poder presentar-se a les eleccions del proper 22 de maig, ha volgut denunciar la decisió de no legalitzar-los, amb un comunicat publicat al diari "Gara" i considera que aquesta decisió té una "clara base política". Sortu també sosté que respon a una "una estratègia definida pel PSOE i el PP" i acusa el govern d'intentar "tancar les portes a la il·lusió dels bascos".

Actualitzat
La nova marca de l'esquerra abertzale, assegura que acompleix tots els requeriments legals necessaris, i reitera que tant "els estatuts presentats com l'activitat mantinguda per Sortu en els darrers mesos" acompleixen la llei de partits. I insisteix que la decisió presa pel Tribunal Suprem, es basa "en sospites, prejudicis i punts de vista polítics concrets, en lloc d'analitzar arguments jurídics".

Sortu ha dit que de moment no adoptarà més mesures fins que rebi la sentència del Tribunal Suprem, però un cop l'hagi llegit detingudament i analitzada, donarà a conèixer el pas següent de la formació, i seguiran lluitant per tal d'aconseguir el seu objectiu principal, "la normalització política i democràtica".



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut