El líder de Solidaritat, Joan Laporta, en una imatge d'arxiu
El líder de Solidaritat, Joan Laporta, en una imatge d'arxiu
Barcelona

Solidaritat registra al Parlament una proposició de llei perquè es reconegui el Penedès com a vegueria

La formació Solidaritat Catalana per la Independència (SI) ha presentat al Parlament una proposta per modificar la llei de les vegueries. L'objectiu: que les comarques del Penedès tinguin una demarcació pròpia. El líder de Solidaritat, Joan Laporta, ha defensat que hi ha raons històriques, culturals, polítiques, econòmiques i, sobretot, de voluntat popular, que justifiquen que les comarques de l'Alt Penedès, l'Anoia, el Baix Penedès i el Garraf conformin una nova vegueria.

Actualitzat
Laporta ha recordat que 63 plens municipals han aprovat mocions perquè el Penedès tingui vegueria pròpia. Això significa que gairebé el 90% dels ajuntaments i els quatre consells comarcals ho secunden, segons ha explicat.

Aquesta proposició de llei és la tercera que Solidaritat ha presentat en aquesta legislatura i la primera en la qual no parla específicament d'independència o del dret a decidir. Tot i i això, Laporta ha matisat: "El cert és que, sense independència, les vegueries no poden ser ben implantades".

Segons el líder de Solidaritat, al marge de les conseqüències negatives que té la sentència de l'Estatut sobre la llei de les vegueries, la normativa continua sent vigent. En aquest sentit, ha recriminat al nou govern de CiU que hagi manifestat que no pensa aplicar-la.

Laporta ha presentat la proposició de llei acompanyat de diversos representants d'entitats ciutadanes, econòmiques i empresarials del Penedès.
Anar al contingut