Moscou

Snowden deixa l'aeroport i entra a Rússia amb un asil temporal per un any

L'extècnic de la CIA ha sortit de l'aeroport rus de Xeremétievo i s'ha desplaçat cap un lloc "segur i confidencial" juntament amb l'activista de Wikileaks i assessora legal Sarah Harrison, que no s'ha separat d'ell des que va marxar de Hong Kong. En un comunicat difós per Wikileaks, Snowden assegura que l'asil rus demostra que "la llei guanya".

RedaccióActualitzat
Edward Snowden ha sortit de l'aeroport de Moscou i ha entrat a territori rus després que Rússia li ha concedit asil temporal per un any. Així n'ha informat a la premsa el seu advocat, que sense donar més detalls ha indicat que Snowden es troba en un "lloc segur".

L'assessor legal de Snowden, Anatoli Kutxerena, ha explicat que finalment Snowden ha rebut els documents que li permeten abandonar l'aeroport rus de Xeremétievo, on s'ha estat més d'un mes.

"Acabo d'entregar-li uns documents del Servei Federal de Migració que li permetran sortir de la zona de trànsit", han estat les paraules de Kutxerena, citat per l'agència Interfax. Kutxerena ha afegit Snowden "triarà el seu lloc de residència" i que "pot viure en un hotel o en un apartament". I ha remarcat que "com que és una de les persones més buscades de la Terra, s'intentarà que sigui un lloc segur". Per això ha demanat als periodistes que no el busquin.

Des del Kremlin, un oficial sènior del govern rus ha dit que el cas "és massa insignificant per danyar els llaços entre Rússia i els EUA".

Snowden agraeix l'asil i diu que "la llei guanya"

En un comunicat difós per Wikileaks, Snowden ha donat les gràcies a Rússia per concedir-li l'asil i ha assegurat que aquest gest demostra que "al final, la llei guanya". L'exanalista ha carregat contra l'administració de Barack Obama que, segons ell, "en les últimes vuit setmanes no ha respectat les lleis internacionals ni nacionals".

El comunicat explica que Snowden ha estat en tot moment acompanyat de l'assessora legal i activista de WikiLeaks Sarah Harrison, que ha estat al seu costat des que va sortir de Hong Kong i durant els 39 dies que ha passat a la zona de trànsit de Xeremétievo. Tots dos han marxat en taxi fins a un lloc "segur i confidencial" des d'on Snowden podrà planificar els pròxims passos a seguir. L'asil que li ha donat Rússia li permet moure's lliurement pel país.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut