El monestir de Santa Maria de Sixena, a Osca
El monestir de Santa Maria de Sixena, a Osca
Vilanova de Sixena

Sixena començarà a exposar el 23 de febrer les obres procedents de Catalunya

El govern d'Aragó reobrirà el monestir d'aquí a dues setmanes, després de rebre les 44 peces del Museu de Lleida

redacActualitzat

Ja hi ha data per a la reobertura del monestir de Santa Maria de Sixena, on s'exposaran les 45 obres que l'Aragó es va endur del Museu de Lleida per ordre judicial. Serà el 23 de febrer, d'aquí a dues setmanes. Ho ha explicat a les Corts d'Aragó la consellera de Cultura, la socialista Mayte Pérez, que ha donat més detalls a Aragón Radio:

"Ja estem en disposició de reobrir els dormitoris del monestir per poder gaudir dels béns que ja estaven exposats i de la resta que hem pogut recuperar."

El monestir també inclourà la cinquantena de peces que ja havia rebut el juliol del 2016 des del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC).

La consellera, a preguntes del PP a les Corts, també ha explicat que la sala capitular que hauria d'acollir les pintures murals que continuen al MNAC està perfectament habilitada i que s'ha encarregat un sistema de climatització avantguardista. La jutge que porta el cas va suspendre l'execució provisional de la sentència justament perquè considera que no està acreditat que la sala reuneixi les condicions necessàries.

Anar al contingut