El grup feia servir bitllets falsos de 50 euros d'alta qualitat (Pexels/Henrikas Mackevicius)

Sis detinguts per introduir bitllets falsos a locals d'oci i apps de compravenda

El grup s'ubicava a la demarcació de Lleida i se'ls ha intervingut 550 euros en bitllets falsos i 4.000 de curs legal

Els Mossos d'Esquadra ha desmantellat un grup de la demarcació de Lleida que introduïa bitllets falsos en locals d'oci nocturn de Barcelona i a través d'aplicacions de compravenda. La policia ha detingut un total de sis persones en dues fases i no es descarta que hi hagi noves detencions.

Els detinguts són cinc homes i una dona d'entre 22 i 30 anys, a qui se'ls atribueixen delictes de falsificació de moneda i pertinença a grup criminal. Durant les detencions se'ls ha intervingut 550 euros en bitllets falsos i prop de 4.000 euros en paper moneda de curs legal.

El maig del 2023, els Mossos van tenir coneixement que s'havien posat en circulació bitllets falsos de 50 euros d'alta qualitat.


On col·locaven els diners

En un primer moment, els col·locadors de moneda falsa van optar per locals d'oci nocturn de Barcelona per aprofitar-se, d'aquesta manera, de la poca llum i el trànsit de persones.

Hi feien dispendis de poc valor per obtenir un major benefici.

Una segona manera que tenien era fer compres a través d'aplicacions de compravenda entre particulars. Normalment hi adquirien telèfons mòbils de valor elevat.

El modus operandi era el següent: la dona jove del grup s'adreçava al lloc on havia de fer la transacció física acompanyada d'un altre home que, segons els investigadors, seria l'autor intel·lectual de tots els fets.

A banda, els investigadors van detectar en els últims mesos un increment de bitllets falsos a la ciutat de Lleida i municipis dels voltants, i gràcies a això es va poder ubicar els investigats a diferents poblacions de la demarcació.


Una ruta de bitllets falsos internacional

Les primeres detencions van ser el 13 de setembre, quan es van detenir quatre homes i una dona, d'entre 22 i 27 anys, i es van fer tres entrades a Lleida.

Més tard, els investigadors van saber que els bitllets falsos s'havien adquirit a Térmens, a la Noguera, i hi van identificar el principal distribuïdor.

L'home, al seu torn, comprava els bitllets a Itàlia.

Aquest distribuïdor també està investigat per haver enviat 1.000 euros en bitllets falsos a l'estranger a través d'una empresa d'intercanvi de divisa. A més, els investigadors van saber que havia fet pagaments amb moneda falsa a una treballadora sexual pels seus serveis.

El 24 d'octubre es va fer la segona fase de detencions: es va detenir un home de 30 anys i es van practicar tres entrades i escorcolls a immobles de Térmens i Vilanova de la Barca, al Segrià.

ARXIVAT A:
PolicialDelictes econòmicsMossos d'Esquadra
Anar al contingut