Un panda vermell, espècie en perill d'extinció, el duien en una cistella de vímet (EFE/Servei Duanes Tailàndia)

Sis detinguts pel contraban de 87 animals, entre els quals un panda vermell, a Tailàndia

Els detinguts s'enfronten a una pena màxima de deu anys de presó o a pagar quatre vegades l'import dels drets d'importació

Un panda vermell, vint-i-una serps, lloros, llangardaixos… Fins a 87 animals salvatges duien amagats a l'equipatge els sis ciutadans indis detinguts a l'aeroport de Bangkok, a Tailàndia.

Els detinguts, cinc homes i una dona, van ser atrapats dilluns passat quan es disposaven a embarcar en un avió amb destinació a Bombai, a l'Índia, des de l'aeroport de Suvarnabhumi de Bangkok, el més gran del país. Quan els van revisar l'equipatge en un control de seguretat de la duana els van trobar els animals, que volien treure de contraban.

"Hem trobat diversos animals, entre els quals 29 llangardaixos de gola negra, 21 serps, 15 ocells, com ara lloros (...). Hem trobat un total de 87 animals, que estaven amagats a les maletes", detalla la nota de premsa de les autoritats tailandeses.

Diversos llangardaixos recollits en una galleda (EFE/Servei Duanes Tailàndia)

Tots els animals estaven vius tancats en cistells i recipients de plàstic i les serps estaven enrotllades en bosses de tela. Entre els animals requisats hi havia un panda vermell, una espècie en perill d'extinció procedent de l'Himàlaia i el sud-oest de la Xina, que duien en una cistella de vímet segellada amb cinta adhesiva. També duien en cistells altres mamífers, com esquirols i petits primats. A més a més, es van trobar una vintena de serps, set llangardaixos, varans i gairebé 30 camaleons, així com desenes d'ocells, ratpenats i altres espècies salvatges.

Alguns dels animals trobats figuren entre les espècies protegides per la llei de preservació i protecció de la vida silvestre de Tailàndia, per la qual cosa els detinguts s'enfronten a una pena màxima de deu anys de presó o a pagar quatre vegades l'import dels drets d'importació.

Un petit mamífer, transportat en un cistell, igual que el panda vermell (EFE/Servei Duanes Tailàndia)

Tailàndia, rica en biodiversitat i amb lleis més flexibles respecte a la vida silvestre, és un centre important de contraban d'animals salvatges a l'Àsia. Generalment, els animals es venen il·legalment al Vietnam i la Xina, on s'utilitzen en la medicina tradicional, però els darrers anys n'ha augmentat el tràfic il·legal cap a l'Índia.

A Bangkok, a finals de febrer, es va detenir un ciutadà mongol amb les maletes plenes de serps, dragons de Komodo i tortugues quan pujava a un avió cap a la capital de Mongòlia, Ulaanbaatar.

 

 

ARXIVAT A:
PolicialMaltractament animal
Anar al contingut