Barcelona

Sindicats i patronals coincideixen que cal crear confiança i anar tots a l'una després de la cimera anticrisi

Tant els sindicats UGT i CCOO com els representants de les tres patronals que han acudit a la cimera anticrisi al palau de la Generalitat han apuntat que durant la reunió hi ha hagut la coincidència que cal generar confiança entre la població i prendre mesures ràpid per sortir de la crisi i anar tots a l'una a l'hora d'afrontar aquests canvis necessaris. Amb tot i això, no s'ha explicat cap mesura concreta, més enllà d'un acord genèric per emprendre una modificació de la llei de morositat, el finançament de les empreses, un pla de reducció de despeses o la qüestió de la reforma laboral. La cimera ha acabat emplaçant tots els reunits d'aquí a tres setmanes a una primera comissió tècnica per entrar en una major definició.

Actualitzat
Satisfacció, valoracions positives, però cap mesura concreta per començar a aplicar. Aquest és el resum que han fet de la cimera anticrisi patronals i sindicats.

Totes dues parts han coincidit que cal generar confiança entre la població per sortir de la crisi, i que la societat està cansada de paraules i els reclama posar en marxa mesures concretes. Amb tot i això, han reconegut que la trobada només ha servit per refermar la voluntat de tirar endavant les mesures necessàries de forma conjunta i de superar les discrepàncies actuals de les parts. Una pròxima reunió d'aquí a tres setmanes d'una comissió tècnica haurà d'entrar en una major concreció.

El primer a comparèixer en roda de premsa, Joan Rosell, per part de Foment del Treball, ha remarcat que és molt important reunir-se tots per afrontar les reformes estructurals per sortir de la crisi, ja que qui s'encarregui de fer-les podria tenir repercussions electorals negatives.

Seguidament, Joan Carles Gallego (CCOO) ha dit que la reunió ha estat molt positiva pel sol fet d'haver-se dut a terme, i que ha acabat amb el compromís de continuar treballant amb voluntat de consens. Per la seva banda, Josep Maria Álvarez (UGT) ha insistit que cal tenir confiança en les institucions, els partits polítics i els agents socials.

Per part de les patronals Fepime i Pimec, Eusebi Cima i Josep González han indicat que s'ha mostrat molta coincidència que la societat no espera ja paraules sinó fets.

Josep González ha explicat que ha volgut aconseguir un consens per modificar la llei de morositat, però que al final no s'ha concretat. A més, també ha incidit en la necessitat de millorar el finançament de les empreses.

Pimec també ha explicat que durant la cimera s'han abordat altres temes com un pla de reducció de despeses, la reforma laboral, la qüestió de la formació professional i simplificar les tasques administratives, a més de mirar de reduir els preus de l'energia.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut