Sindicats de llogaters d'arreu del món es reuneixen per primera vegada i ho fan a Barcelona

Més d'una seixantena de sindicats comparteixen estratègies contra l'especulació i signen la Declaració de Barcelona, el primer pas, diuen, de l'organització internacional pel dret a l'habitatge

Actualitzat

Barcelona ha celebrat aquest cap de setmana el primer congrés internacional de sindicats de llogaters d'arreu del món. Més de dos-cents activistes o persones expertes en aspectes relacionats amb la problemàtica de l'accés a un lloguer assequible es troben per debatre, analitzar i, sobretot, compartir estratègies. Hi participen representants de setze països d'Europa i Nord-amèrica. I el lloc decidit per fer-ho ha estat Barcelona.

Des del Sindicat de Llogateres, una de les seves portaveus, Marta Ill Raga, assegura que el problema de l'habitatge i l'especulació "no és una qüestió que passi només a l'estat espanyol, no és una qüestió que passi només als països en concret, sinó que opera de forma internacional" i que, per això, han arribat a la conclusió que han "d'establir vincles de forma estable".

Per això han signat el que han anomenat Declaració de Barcelona, el primer pas, diuen, de l'organització internacional pel dret a l'habitatge i per lluitar contra l'especulació immobiliària.

Una de les estratègies que més han treballat i comentat aquests dies ha estat la idea d'una vaga de lloguers, com la que hi va haver a Barcelona l'any 1931. Una mesura que es repeteix ara en llocs com Toronto, al Canadà, on des de fa deu mesos hi ha vaga llogatera en quatre edificis de la ciutat.

 

 

ARXIVAT A:
Habitatge
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut