València

S'inaugura a València l'edifici Octubre, un gran centre dedicat a la cultura

València ha inaugurat aquest migdia un gran espai per a la cultura. L'edifici que s'ha rehabilitat es diu Octubre i durant el segle XX va ser un conegut magatzem que es deia El Siglo. El promotor d'aquest projecte és l'editor Eliseu Climent, justament, l'ànima dels Premis Octubre i d'aquí el nom de l'edifici. Molts dels que han assistit a la inauguració de l'edifici Octubre havien seguit de ben a prop les tasques de rehabilitació de l'antic immoble.

Actualitzat
Avui s'ha inaugurat, en la recta final dels Premis Octubre, el centre de cultura contemporània que duu el nom del conegut certamen literari. És un espai al cor de la ciutat de València que té al darrere un grapat d'institucions valencianes, catalanes i de les Illes, i per això molts dels seus representants hi han assistit a l'acte d'obertura.

Moltes de les persones que han assistit a la inauguració de l'edifici Octubre havien anat seguint el procés de rehabilitació de l'antic immoble. El resultat, satisfactori. Xavier Mariscal encara ha de fer una intervenció sobre un mural antic conservat i Andreu Alfaro està pendent d'instal·lar un caragol de 20 metres que baixarà des de la lluerna.

Rectors de les universitats, polítics i gent de la cultura que han posat l'accent no sols en el contenidor sinó també en el que suposa com a centre cultural.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut