Barcelona

Sevilla diu que Montilla no serà un president "fàcil" per al govern espanyol perquè defensarà "aferrissadament" Catalunya

El ministre d'Administracions Públiques, Jordi Sevilla, ha afirmat que el nou president de la Generalitat, José Montilla, no serà un president "fàcil" per al govern espanyol, perquè "defensarà aferrissadament els interessos de Catalunya". Després de l'acte de presa de possessió del nou president al Palau de la Generalitat, Sevilla ha assegurat: "A part de la humilitat que ha demostrat", el president Montilla és una persona molt treballadora que "farà treballar els seus equips i ens farà treballar a nosaltres al govern d'Espanya".

Actualitzat

"Crec que Montilla ho farà molt bé", ha dit Sevilla després l'acte de presa de possessió que s'ha celebrat al Palau de la Generalitat, però ha afegit que el nou president no serà un "'partenaire' fàcil per al govern d'Espanya, ja que defensarà aferrissadament els interessos de Catalunya". Tanmateix, ha dit, en aquest sentit: "aquesta és l'Espanya plural que hem volgut posar en marxa des del govern d'Espanya i des dels governs de la Generalitat", ha assegurat el ministre.

En relació amb el fet que una persona no nascuda en territori català sigui el nou president de la Generalitat, Sevilla ha afirmat que Catalunya ha demostrat que "està al segle XXI i ens ha donat un exemple que seguirem des del conjunt d'Espanya. Són els ciutadans, els vots, els parlamentaris els que col·loquen cadascú al seu lloc i la gent no s'equivoca", ha sentenciat. Unes paraules ben oposades a les que va dir en ple debat sobre l'Estatut català, quan Sevilla va assegurar que encara era massa aviat perquè un "xarnego" fos candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, referint-se precisament a José Montilla.

D'altra banda, ha afirmat que aquest 28 de novembre "és un dia de satisfacció i esperança" i que ha estat un plaer estar en la presa de possessió d'un company de Consell de Ministres durant dos anys i mig.

Anar al contingut