L'agenda cultural ve marcada per l'abril, un mes on el llibre és protagonista (Jordi Borràs)

Set cites per a set dies: l'agenda cultural de l'editora Eugènia Broggi

Quan falten pocs dies per a Sant Jordi, hem obert l'agenda de la creadora de L'Altra Editorial

Actualitzat

En aquest intens mes d'abril, consagrem aquesta secció a professionals del món del llibre. Avui ens fixem en Eugènia Broggi, una de les principals editores independents de Catalunya, ànima de L'Altra Editorial

Hereva del mestratge, entre d'altres, del gran editor Jordi Herralde, Broggi ha treballat en segells com Anagrama, Empúries o Labutxaca abans de fundar, ara fa deu anys, L'Altra Editorial.

A la seva web es defineix com "una editorial catalana, literària i independent, que fa llibres per ganes de fer-los i per celebrar-los de manera desacomplexada i entusiasta, defugint la solemnitat i l'elitisme. Volem apropar aquests llibres al màxim de lectors possible i intentar posar de moda la literatura que ens agrada". 

Els llibres que publica L'Altra també ens agraden a nosaltres i a un públic lector exigent. I ens agrada el disseny de les seves cobertes il·lustrades, blanques la majoria. Al seu catàleg hi ha noms com Maggie O'Farrell, Maria Climent amb el recent "A casa teníem un himne" o l'últim premi Documenta per a joves autors, que L'Altra sempre publica: aquest any, Maria Arimany amb "Al bosc s'hi ha d'arribar quan encara és fosc". 

A poques setmanes de Sant Jordi, aquestes són les set cites culturals de l'editora Eugènia Broggi: 


Divendres, 5: "El meu any de repòs i relaxació", Ottessa Moshfegh

Llegir "El meu any de repòs i relaxació", d'Ottessa Moshfegh, publicada per Angle Editorial, que tinc pendent des de fa temps i ara encara més, després de veure-la al CCCB amb la Lucía Lijtmaer, el mes passat, a la cita Kosmopolis. 

Un retrat d'Eugènia Broggi (Jordi Borràs)

Dissabte, 6: Amor Líquido, Sala Vol 

Concert a la Sala Vol del Poblenou de Barcelona d'Amor Líquido, un grup de pop-punk desacomplexat i ple d'energia amb una actitud dalt de l'escenari que molts ja voldrien. 

Diumenge, 7: "Suburbia, la construcció del somni americà", CCCB 

Assignatura pendent que m'ha recomanat molt fervorosament la meva companya Vanessa Moreno, que coneix la meva passió per la literatura i el cine americans. Oberta fins al 8 de setembre. 


Dilluns, 8: "Balla la masurca!", Guillem Gisbert 

Escoltar en bucle l'últim disc de Guillem Gisbert, "Balla la masurca!", el primer disc en solitari del cantant de Manel (responsable de gran part de la banda sonora col·lectiva dels últims anys), ple de cançons, petites històries que Gisbert t'explica com si et parlés a cau d'orella.

 Dimarts, 9: "Such brave girls", Filmin 

Encara no he vist aquesta sèrie, però me l'ha recomanat fervorosament —per divertida i irreverent— el meu col·lega Ramon Mas, editor de Males Herbes i també autor de la novel·la "Els murs invisibles", que hem publicat fa poc a L'Altra Editorial.

Dimecres, 10: "Fairfly", Espai Texas  

"Fairfly" és un dels grans èxits de La Calòrica, una de les companyies teatrals més interessants del panorama actual. Ara es recupera a l'Espai Texas, un dels centres culturals a tenir molt en compte al barri del Camp d'en Grassot, a Barcelona.

Dijous, 11: "Gent de merda", pòdcast 

Anar a veure el pòdcast en directe "Gent de merda" en el marc del festival de cinema d'autor d'A, altament recomanable, que destaca molt en un sector que comença a estar una mica superpoblat. I en directe segur que valdrà molt la pena!

I, com que s'acosta Sant Jordi, Eugènia Broggi, consumidora cultural compulsiva, ens afegeix una altra lectura recomanada com a propina: el nou llibre de la Tessa Hadley, "El passat" (Edicions de 1984). Diu que la seva novel·la anterior, "Cap al tard", a la mateixa editorial, li va agradar moltíssim. 

ARXIVAT A:
CulturaTeatreMúsicaArt
Anar al contingut