Un dels detinguts en l'operació Maverick
Un dels detinguts en l'operació Maverick, que ha alliberat els dos homes segrestats (Policia Nacional/Europa Press)

Segresten dos parents i els tanquen en un hotel okupa de Madrid per reclamar un rescat

El Grup Especial d'Operacions (GEO) els allibera i detén nou persones, una de les quals un home condemnat per l'assassinat de Sandra Palo

Dos homes van ser segrestats i tancats en un hotel okupa als afores de Madrid per part d'uns parents que volien extorsionar la seva família i obtenir un rescat. Finalment, el Grup Especial d'Operacions (GEO) de la Policia Nacional els va localitzar i alliberar al cap de dos dies.

Els agents van detenir nou persones implicades en el cas, una de les quals era un dels homes condemnats pel segrest, violació i assassinat de Sandra Palo el 2003.

El segrest i retenció a l'hotel okupat va començar el 17 de gener, quan les víctimes van acudir enganyades a una cita per comprar un vehicle de segona mà a un barri perifèric de Madrid. Els segrestadors eren coneguts i parents seus, i pensaven que acumulaven certa fortuna.

Quan van arribar al punt de trobada, els van amenaçar amb una arma de foc, els van introduir per la força a un altre vehicle i van fugir fins a un hotel abandonat i okupat a prop de l'aeroport de Barajas.


Un "laberint" que dificultava el rescat

La família va denunciar la seva desaparició i la Policia Nacional va donar el tret de sortida a la coneguda com a operació Maverick. Els segrestadors els reclamaven un pagament de 90.000 euros, que van abonar i recuperar a posteriori. També en van demanar un altre, que ja no van arribar a formalitzar.

L'hotel on els van localitzar estava abandonat de feia anys i actualment es trobava okupat. Era un "laberint" que dificultava enormement la tasca policial, han indicat a Europa Press fonts policials. 

Finalment, després de l'entrada dels GEO, les víctimes van ser posades en llibertat en bon estat de salut. 
 

Nou detinguts, un d'ells, menor

Els nou detinguts tenen entre 23 i 62 anys, menys un, que és menor, i dos d'ells ja tenien antecedents. Entre els arrestats hi ha Ramón S. J., de 37 anys, un dels condemnats quan tenia 16 anys per l'assassinat de Sandra Palo el 2003.

La noia tenia 22 anys i va ser un cas que va sacsejar l'opinió pública per la seva brutalitat i perquè tres dels quatre implicats, posteriorment condemnats, eren menors.

Ramón S. J. va complir vuit anys d'internament, té més d'una vintena d'antecedents i se n'ha decretat l'ingrés a presó immediat, igual que dos detinguts més en l'operació Maverick.

ARXIVAT A:
Policia Nacional
Anar al contingut