El Parc de Ciutadella el primer cap de setmana de confinament perimetral (ACN/Laura Fíguls)

Segon cap de setmana sense sortir del municipi: consulta les restriccions vigents

El toc de queda nocturn es mantindrà dues setmanes més per reduir la propagació de la Covid

Actualitzat

El confinament municipal torna a estar vigent, des de les sis del matí d'aquest divendres fins a les sis del matí de dilluns. Els ciutadans no poden sortir dels límits del seu municipi de residència sense una causa justificada.

Bàsicament, només es permet anar a treballar, al metge o a tenir cura de persones dependents. Els que facin esport, com córrer o anar amb bicicleta, poden arribar al municipi adjacent.

Com al cap de setmana anterior, la mesura ja s'aplica en divendres per evitar els desplaçaments a les segones residències.

En el següent mapa es pot veure el límit de cadascun dels 947 municipis de Catalunya.

 

 

Amb l'objectiu de reduir la interacció social, també continuen en vigor altres restriccions, com el tancament de cinemes, teatres i sales de concert. Els museus, arxius i sales d'exposicions poden obrir al 33%.

El tancament també afecta els centres comercials, excepte la part de supermercats. El petit comerç pot obrir, però amb una tercera part de l'aforament, mentre que han de tancar els comerços de més de 800 metres quadrats, si no són d'alimentació i serveis essencials.

 

Les mesures per intentar contenir la pandèmia estan donant resultats, però encara es notifiquen més de 4.000 casos diaris i la pressió hospitalària segueix sent molt alta, amb gairebé 500 persones a l'UCI.

 

La catedral de Girona durant el toc de queda (ACN/Marina López)
 

Entre les restriccions, també hi ha el toc de queda nocturn, des de les deu de la nit fins a les sis del matí. Una mesura que s'allargarà dues setmanes més.

Per ara tampoc no es reobriran encara ni bars ni restaurants, ni es permetrà tornar a fer ensenyament universitari presencial.

Un control a la C-32 al peatge de Sitges (ACN/Jordi Bataller)

Els Mossos d'Esquadra desplegaran 200 controls, amb 5.000 agents, i aconsellen portar el certificat autoresponsable, en cas necessari.

Segons el Departament d'Interior, la mobilitat nocturna s'ha reduït un 34% i en les últimes tres setmanes s'han tramitat 15.000 denúncies per l'incompliment de les mesures restrictives.

ARXIVAT A:
Toc de quedaCovid-19Confinament Coronavirus
Anar al contingut