Un agent de la Guàrdia Urbana a la Rambla de Barcelona durant el confinament (EFE/Enric Fontcuberta)
Un agent de la Guàrdia Urbana a la Rambla de Barcelona durant el confinament (EFE/Enric Fontcuberta)

La Generalitat prorroga el toc de queda a Catalunya 15 dies més

La mesura es publicarà al DOGC abans de dilluns, quan venç el termini de la primera restricció

AgènciesActualitzat

El comitè tècnic del Pla d'Emergències de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) ha acordat prorrogar durant 15 dies més el toc de queda, o confinament nocturn, arreu del territori català. Fonts del Departament d'Interior han informat que aquesta pròrroga es publicarà al DOGC abans de dilluns que ve, que és quan venç l'actual decret de toc de queda.

El Departament de Salut ha proposat aquesta pròrroga per consolidar les incipients dades esperançadores sobre l'epidèmia i fonts d'Interior han dit que "cal perseverar per mantenir la tendència" de millora.

Aquest confinament nocturn seguirà establert entre les 22.00 i les 06.00, dins dels paràmetres que permet l'estat d'alarma decretat pel govern espanyol.

Es mantenen tancaments

Mentrestant, segueixen vigents els tancaments dels bars, restaurants, centres d'estètica, teatres, cinemes i gimnasos, la limitació d'aforaments als comerços i supermercats i el tancament perimetral de Catalunya durant tota la setmana i també el tancament per municipis durant el cap de setmana.

Aquestes últimes mesures hauran de ser revisades a finals de la setmana que ve, ja que el venciment del decret que les va instaurar durant 15 dies serà divendres que ve.

La taxa de contagi, per sota d'1

Totes aquestes mesures han aconseguit que Catalunya hagi superat el pic de contagis de la segona onada i que la velocitat de propagació de virus hagi baixat d'1, a més d'estabilitzar el nombre d'ingressos hospitalaris, que aviat s'espera que s'apreciï també en el nombre de pacients greus ingressats a l'UCI.

Aquest divendres, el Departament de Salut ha notificat 104 defuncions més i 4.700 contagis, una xifra molt similar a la d'ahir. L'Rt, la velocitat de transmissió, ha baixat molt lleugerament i ara és de 0,94. Recula 8 punts el risc de rebrot, que queda a 731.

Una dada que a partir d'ara haurem de tenir com a referència és la de 541 malalts crítics de coronavirus que hi ha a les UCIs de l'àmbit públic i privat. El 87% d'aquestes unitats estan ocupades.  

La incidència acumulada els últims 14 dies es manté estable en 818 contagis per cada 100.000 habitants. Aquesta xifra s'ha frenat després d'un creixement diari que durava des de mitjans del mes passat.

ARXIVAT A:
Toc de quedaCovid-19Confinament Coronavirus
Anar al contingut