Vergés confirma que el toc de queda a Catalunya es prorrogarà almenys 15 dies
Alba Vergés preveu un Nadal "molt complicat"

Vergés dona per fet que el toc de queda a Catalunya es prorrogarà almenys 15 dies

La consellera de Salut diu que "no es pot córrer" per aixecar la resta de mesures, com les que afecten la restauració

RedaccióActualitzat

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha donat per fet que el toc de queda es prorrogarà 15 dies més a Catalunya. A més, ha avisat que no és el moment de relaxar restriccions, com les que afecten bars i restaurants.

Considera que és millor esperar a consolidar la tendència a la baixa de la pandèmia, una tendència que ha començat a reflectir-se en diferents indicadors.

En una entrevista a Ràdio 4, ha dit que el toc de queda –que teòricament s'acaba el pròxim dilluns– "continuarà segur". Posteriorment, en roda de premsa conjunta amb el conseller d'Interior, ha assegurat que la confirmació ha de passar pel Procicat.

"Mirarem de quina manera es prorroguen la resta de mesures", ha dit Vergés, que no ha descartat una obertura parcial de la restauració, però que ha allunyat la decisió. "No es pot córrer".

"Les mesures preses estan donant els seus fruits. Però de cap manera podem dir que la situació no sigui greu. Les presses ens poden portar a cometre errors", ha dit en roda de premsa Vergés.

El director del Servei Català de Salut, Adrià Comella, ha dit que és esperable que la tensió hospitalària segueixi creixent els propers dies.

"Ens preocupa, més enllà de la Covid, tota la resta de processos que ens afecten a tots, com el retard de diagnòstics de càncers, que provocarà augment de mortalitat diferida", ha assegurat Comella

Tendència a la baixa

Les últimes dades de la incidència de la Covid confirmen que baixen el risc de rebrot i la velocitat de propagació. En canvi, el nombre de positius ha crescut les últimes 24 hores.

Aquest dimecres, la velocitat de propagació de la Covid-19 ha baixat per sota de l'1 per primera vegada des de l'última setmana de setembre. Això vol dir que cada persona, de mitjana, no arriba a contagiar-ne una altra.

Aquest dijous, la velocitat de propagació (Rt) s'ha situat a 0,95, només una centèsima menys que ahir.

El nou nombre de contagis ha crescut en 5.024 persones en les últimes 24 hores, entre les quals s'han notificat 66 morts més.

S'estabilitza el nombre de pacients greus que són a la UCI (485) –quatre menys que el dia anterior–, que ocupen un 46,3% dels 1.047 llits de crítics disponibles. En total hi ha 2.770 persones hospitalitzades per Covid.

Vergés ha augurat un Nadal "molt complicat" pel que fa a la situació epidemiològica. Els grans dinars s'hauran d'"evitar del tot" i ha instat a fer trobades reduïdes i espaiades en els dies.

La titular de Salut ha tornat a descartar, ara per ara, un confinament domiciliari perquè les mesures que hi ha "han de ser suficients" per reduir la incidència, sempre que no s'intenti "córrer massa" en la desescalada.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Toc de queda
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut